Szigi-szemmel: A nagy teszt

Mikor a szlovák kormány válaszút elé állította a lakosságot, hogy tesztet csináltatunk vagy otthon maradunk, óriási volt a felháborodás.

Aztán jött a tesztelés kezdete és az emberek megrohanták az arra kijelölt helyeket. Hosszú sorok kígyóztak és mindenki le akarta tudni a nem kötelező, de talán a jobbik megoldást.

Sokan vitatkoznak a kormány határozatán, de vajon létezik-e mindenki számára megfelelő döntés? Létezik-e akkor, mikor a fejlettebb nyugati társadalmak sem tudják kellően felvenni a harcot a vírus ellen?

Igen, rengetegen megszólaltak már az úgynevezett vírustagadók táborából, de beszéltem néhány egészségügyben dolgozó ismerősömmel, akik viszont áldatlan állapotokról informáltak. Lehet okoskodni, észt osztani, tagadni, vitatkozni, összeesküvés-elméleteket gyártani, mert mindenkinek más a tapasztalata. Ám az tagadhatatlan, hogy a vírus létezik, és sokan súlyos vagy kevésbé súlyos formában átestek rajta, mások belehaltak.

A közösségi oldalt (Facebook) olvasva viszont néha elgondolkodtató bejegyzéseket, hozzászólásokat is lehet olvasni. Létezik humor, szarkazmus és élc, viszont a butaságot nem nehéz felismerni.

Mindenkinek kívánok negatív teszteredményt, és ha netán pozitív lenne a teszt, mielőbbi felépülést. 

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább