Szigi-szemmel: Megint eltelt egy év, a fenyőfát már öltöztetnéd…

Ugye fülünkbe cseng a mondat: „jön a karácsony, megint idősebbek lettünk egy évvel”. A karácsony sokunk számára az egyik legnagyobb ünnep, amikor régen nyugalom és béke honolt a házakban, még a történelem nehezebb időszakaiban is.

Véleményem szerint egy ilyen rendhagyó karácsonynak nézünk most elébe, amikor toleránsabbnak és figyelmesebbnek kell lennünk embertársainkkal szemben, mint a múltban bármikor.

Megkezdődött a karácsonyi ünnepekre való készülődés. Néhány üzletlánc kicsit túltolja azt a bizonyos biciklit, és már októberben piacra dobja a csokimikulást, de a nagy többség meghagyja november végére és decemberre a készülődést.

Díszítik a városokat, a falvakat, a kirakatok szépülnek, megjelennek a már feldíszített karácsonyfák az üzletek bejáratánál, és az otthonok ablakai kezdenek színesen világítani. 

Rengeteg kis kütyüt lehet megvásárolni, hogy az ünnepi hangulatot fokozzuk, és valljuk be őszintén, sokunk meg is vásárolja ezeket. Természetesen az ünnep nem a sok kis giccses kütyütől lesz igazi ünnep, viszont kellemesebbé teheti a környezetünket.

Reménykedjünk, hogy a jelenlegi felfokozott helyzet is enyhülni fog, és újra visszatérhet az a hangulat, amit már az évek során magunkénak tudhatunk.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább