Nyugdíjas rendőrök l Szigi-szemmel

Azok a rendőrök és katonák, akik már hosszabb ideje tartoznak a kötelékbe, fellélegezhetnek, mert a szlovák kormány döntése alapján a megreformált nyugdíjazási rendszer csak az 5 évnél kevesebbet szolgáló tagokat érinti. A törvény, ami érvénybe lépett, elég nyakatekert és hosszú lenne leírni, viszont most nem is ezzel szeretnék foglalkozni.

Előreláthatólag a változások nem kis mértékben fogják befolyásolni azon fiatalok döntését, akik a szolgálni és védeni szeretnének. Azok a régi – a kötelékhez tartozó – egyenruhások pedig a leszolgált idejük után gondolkodás nélkül nyugdíjaztatták magukat.

Szlovákiában oly mértékben csökkent a rendőrség renoméja az elmúlt évek történései miatt, hogy belügyminiszter legyen a talpán, aki azt helyreállítja.

Abba meg igazán ne menjünk bele, hogy honnan bűzlik az a bizonyos hal, és most nagy tisztelet a kivételnek.

Több rendőr ismerősöm is nyugdíjba vonult a napokban, akik mindannyian azon a véleményen voltak, hogy „ki tudja még mit hoz a jövő”?! Olyan rendőrök, akik fiatalon léptek be a rendőri kötelékbe és már láttak egyet s mást történni Dunaszerdahelyen.

Biztos vagyok abban, hogy vannak, akiknek nincs jó tapasztalatuk a rendőrségünkkel, viszont abban is, hogy vannak, akiknek igen. Az pedig tagadhatatlan, hogy ha baj van, őket hívjuk. 

Nem tudom, a szlovák állam hogyan köszöni meg ezeknek a rendőröknek a ledolgozott hosszú éveket, viszont azt igen, hogy a széles közvélemény azon véleményen van: könnyű nekik, mert jó nyugdíjatkapnak, s mellette pedig még évekig dolgozhatnak. Személy szerint nem irigyeltem ezen ismerőseim munkakörét és napi feladatait.

Azt viszont leírnám, ha jelent valamit, köszönjük, hogy voltatok nekünk.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább