Szigi-szemmel: Logikátlan emberek

Úgy gondolom, a jelenlegi helyzetet már a választások előtti politikai hazugságok sem tudják űberelni néhány médiafelületen.

Megalapozott és alaptalan hírek nap mint nap kelnek szárnyra, és az elektronikus hírközlés szinte ránk telepszik. Nem beszélve a közösségi portálokat elárasztó álhíroldalakról.

…de vajon mennyire folyásolja be a közhangulatot a médiák által közölt információ, legyen az megalapozott vagy alaptalan?

Sajnos azt kell, hogy mondjam, nagyon.

Természetesen elegük van az embereknek ebből a ingerszegény időszakból, amit a politikusok logikátlan döntései alakítottak ilyenné, ezáltal sokan megkérdőjelezik az alkalmasságukat az ország vezetésére. 

Jogos!

Viszont, ahogy a szlovák és magyar kormány sem volt felkészülve egy hasonló „invázióra”, úgy a tőlünk fejlettebb társadalmak sem, ahol sokkal magasabb az életszínvonal.

Elképedve tapasztalhatjuk, hogy ebben a helyzetben még mindig politikai előnyt szeretnénk kovácsolni egyesek az összefogás helyett.

Mekkora ebben a média szerepe? 

Véleményem szerint óriási, mivel nem beszélhetünk pártatlan médiáról. Talán a Kuciak-gyilkosság óta némileg javult a helyzet Szlovákiában, de még most is léteznek fizetett álhírgyártók, akik félreinformálják a közvéleményt.

Talán ezt a Facebook-féle nagyhatalmat is meg kellene tisztítani…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább