Szigi-szemmel: Honnan merítsünk?

Napjainkban egyre gyakrabban bújik elő a napocska az égbolton, és valljuk be őszintén, még a kedvünk is jobb lesz tőle, annak ellenére, hogy itt a sokadik covidhullám, amivel szembesülünk.

Az országok vezetői – jelen esetben Magyarország és Szlovákia az írásom témaadója – arra intenek, hogy jobban kell vigyáznunk, mint eddig valaha. Annyi mutációt közölnek velünk a szakértők, hogy az egyszerű emberek már számon sem tartják, csak simán teszik a dolgukat. Természetesen már amelyik, meritt is vannak kivételek.

Abban sem kételkedhetünk, hogy az emberek java részének már elege azokból a döntésekből, amiket az országvezetők, politikusaink nap mint nap hoznak. 

Azzal most ne foglalkozzunk, mennyire profi a hozzáértésük és a rátermettségük.Viszont azzal igen, amihez nem kell profizmus és rátermettség, pusztán veleszületett pozitív jellemvonás. Az engem érintő fentebb említett két országban egyáltalán nem tapasztalható együttműködés a kormánypártok és azellenzék között.

Az emberiséget veszélyeztető koronavírus véleményem szerint több partnerséget, összefogást és példamutatást kívánna politikusaink részéről.

Ennek ellenére, vádaskodást, rágalmazást láthatunk, és szemernyi emberséget sem mutatnak egymással szemben. Természetesen erre sokan csak azt a közhelyet fogják mondani, hogy: ilyen a politika!

…hát nem, mert pontosan nektek kellene példát mutatni és összefogni.

Talán mi emberek is könnyebben viselnénk a pandémiát!?

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább