Szigi-szemmel: Nők meg a pénzes pasik

Pusztán sztereotípia, vagy tényleg a nők többsége a pénzes pasikra hajt? – tehetnénk fel a kérdést, és biztos vagyok benne, hogy sokan találkoztunk már példákkal pro és kontra. 

El is mosolyintottam magam, hogy vajon a női társadalom mennyire lesz önérzetében sértve az általánosítást súroló kérdésemtől, viszont a régi magyar közmondás arról a bizonyos „ingről” most is érvényes.

Valahol azt olvastam, hogy a nőknek nem a csillogás, tejben vajban fürdőztetés kell, hanem olyan pasas, akiben látják a tüzet, fejlődés lehetőségét és az akaratot.

Most éppen azon férfiak összeszorult fogazata jelent meg lelki szemeim előtt, akiket mondjuk egy pénzes pasi miatt hagyott ott életük párja, mialatt ők havi 200 órát küzdöttek a betevőért.

Azt is olvastam, hogy a nők az erős, védelmező, biztonságot nyújtó pasikra vágynak, és ez nem volt másképp régebben sem.

Vajon minden férfi rendelkezik ezekkel a tulajdonságokkal, vagy a következő 25 évben meredeken növekedni fog az életüket magányosan tengető férfiak tábora?

A pénz talán nyújt némi magabiztosságot, de rengeteg példa van arra, hogy vannak a gazdag férfiak között is gátlásos, bizonytalan hapsik, akik nem az egyéniségükkel vívták ki némely plázacica kimondottan nekik tartalékolt kegyeit. 

Véleményem szerint a világ már régen megváltozott, ezzel együtt a nők felfogása is, viszont az általánosítás, mint sok másban, elég meredek, de ide is illik egy közmondás: A kivétel erősíti a szabályt…

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább