Hát gyertek srácok, harcoljunk a bajnoki címért!

(Slovan–DAC, kicsit másképp)

FOTÓK: DAC1904.SKLELKES ERNŐ
A fotókat a dac1904.sk engedélyével használtuk fel

Rövid leszek: Anti 100%! Elnézést, hogy Antizok, kedves Antal, de mifelénk, aki legyőzi a Slovant, a barátunkká fogadjuk. Aki reményt ad, az családtag, ilyen ez a foci, ez a DAC! Édesapám meg nem élt hetvenedik születésnapjára remek ajándék szeretett csapatától. Hogy elodáztuk a Slovan otthoni bajnokavatóját, nem érdekel, az sem, ki mit gondol Holmanról. Az ő dolga, a mi ügyünk fontosabb.

Szeretnék kizárólag a csapat győzelmének örülni, légyszi’ ne írjatok olyat, hogy hirtelen mennyi DAC-drukker lett! Hogy minden meg lett bocsájtva egyszeriben? – az ilyen dolgokat, most ha lehet, hanyagoljuk! Most csak élvezzük ki a győzelmi pillanatokat, megérdemeljük. Köszönjük meg mindenki munkáját, hisz’ mégiscsak diadallal tért haza a csapat a pozsonyi csatából.

Benne volt ez a levegőben, tudom, nagy szavak, de lélekben mi is hozzáraktunk egy-egy darabkát a magunk módján.

Például a szombati edzésen, ahová a két gyermekünkkel érkeztem, igazából nem volt tervben semmi, csak hogy ott legyünk egy pillanatra. Hosszú idő után közösségi élményt adjon. Aztán a meccs napján égi segítségért fohászkodtam, nem lehetek hálátlan ezek után.

Egy hete, amikor a Nagyszombat legyőzte a Slovant, sokan bundát láttak, én az esélyt! A mi esélyünket, s bár továbbra sem kizárólag rajtunk múlik, mi tegyünk meg mindent, csak magunkra figyelve! Egy dologra azért kitérek, az edzőcserére: indokolt volt -e vagy sem. A válasz egyértelmű:

Zsinórban három győztes meccset követően látogattunk el a Téglamezőre, ahol legutóbb már a meccs elején „befürödtünk”.

Most volt tartása a csapatnak – tudom, a Slovannál akadnak némi gondok -, de meggyőződésem, hogy végig partiban voltunk. Már a kezdő sípszót követően megmutatkozott, hogy az öltözőből letisztult gondolatokkal futottak ki a fiúk. Mennyire jó ezt leírni, azok után, hogy korábban hiányzott a játékunkból az elképzelés, vagy mindez csupán elméleti síkon létezett. Nem szeretem a VAR-t, tördeli a játékot, viszon most nem panaszkodhattunk rá.

 

A mérkőzés előtt azt mondtuk, hogy három dologra van szükségünk a sikerhez: csapatszellemre, egyéni képességekre és szerencsére. Ez ma működött.

– nyilatkozta Németh Antal a mérkőzés után. Valóban így alakult, nem szeretnék senkit külön kiemelni. És a Divko gólja utáni rég elfeledett izgalmak, a várakozás pillanatai?

Nos igen, végre játszott a DAC! Pontosan ezért írtam az elején, hogy sokkal erősebb bennem az öröm, mint a káröröm az ellenfél irányába, hiába hogy a Slovan… A második helyünk biztos, a bajnoki cím sem elérhetetlen. Hát gyertek srácok harcoljunk érte! Hajrá, DAC!

SLOVAN–DAC 1904 0:1 (0:0)
Góllövő: 77. Divković
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Beskorovainyi, Davis – Divković, Schäfer, Balić (72. Njie), Andzouana (39. Sommer) – Ramirez (89. Müller), Taiwo (72. Nicolaescu).

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Slovan–DAC (0:1) mérkőzésről
Fotógaléria a Slovan–DAC (0:1) rangadóról 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább