Együtt a szoptatás védelmében

Fotó: Pixabay.com

Augusztus első hetét a World Alliance for Breastfeeding Action (WABA) nevű, nemzetközi szervezet kezdeményezésére 1992 óta ünnepeljük a Szoptatás Világheteként. Az világhét célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a szoptatás rendkívüli jelentőségére, és arra, hogy a szoptatás támogatásának, népszerűsítésének és védelmének globális, nemzeti és közösségi szinten is jó lenne megvalósulnia.

Bár a statisztikai adatok fényében Szlovákia e tekintetben nem teljesít valami fényesen. Egy 2016 májusában kiadott felmérés alapján, mely a szoptatástámogatást értékelte világviszonylatban, Szlovákia 65 másik országgal együtt a lista legrosszabb, alsó mezőnyébe került. Érdekesség gyanánt, olyan országok, mint Vietnám vagy Örményország sokkal előkelőbb helyen végeztek, mint Szlovákia.

A világhét alkalmából Ilka Viktória, jogász, szoptatási tanácsadó hívja piknikezni az édesanyákat, családokat.

szoptatás

Augusztus első hete a szoptatás világhete. Ennek apropóján a szoptatást támogató szervezetek, illetve szoptatási tanácsadók szerte a világon szerveznek ünnepségeket. Ezeket az összejöveteleket minden évben különböző jelmondat vezérli, mely egyfajta keretet képez az események programja köré. Az idei világhét mottója „Együtt a szoptatás védelmében”. Célunk, azon túl hogy összehozzuk a hasonló élethelyzetben lévő családokat, lehetővé tegyük a tapasztalatcserét köztük, a felmerülő szoptatási nehézségek közös átbeszélését, és támaszt, újult erőt, motivációt nyújtsunk a sokszor megfáradt, a szürke hétköznapokban magukat gyakran egyedül érző édesanyáknak- elsődlegesen az, hogy felhívjuk a figyelmet a megfelelő szoptatási támogatás fontosságára.

Augusztus másodikán, 16.00 órai kezdettel egy kötetlen piknik keretén belül tervezzük a fent említetteket megvalósítani. Továbbá, lehetőséget kínálunk a szoptatás anya és gyermeke közti különleges kötelékének megörökítésére is profi fotósunk, Vassy Niki által, fantasztikus, külön erre a célra tervezett díszletben. A díszletet az Evelyne Dryflowers csapat biztosítja, még számunkra is meglepetés, milyen szárítottvirág kompozícióval rukkolnak elő. Az esemény végén kialakítjuk a szoptató édesanyák és babáik élőláncát, ami egyfajta szimbólumként hivatott megmutatni az összetartozásunkat, egymás támogatását, osztozást a szoptatással járó örömökben és nehézségekben is. Nagy-nagy szeretettel várjuk a családosokat, kiemelten a szoptató édesanyákat, természetesen gyermekeikkel és partnerükkel együtt, de az esemény kapuja nyitva áll a szoptatást támogató nagyszülők, családi barátok előtt is. „

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább