A Zsolna tud veszíteni, mi meg győzni!

(Zsolna–DAC, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Az utóbbi idők eredménytelen játéka miatt, illetve a fiatalokkal való foglalkozás okán is gyakorta példáztunk a zsolnai akadémia sikereivel. Nem fogom csupán másokra aggatni a bálcát, az én számból is elhangzottak ilyesfajta gondolatok. Tudjuk azt is, vagyis nyilván sejtjük, hogy az utóbbi időben szinte már sportot űztünk a szerdahelyi foci hibáinak felemlegetéséből. Persze voltak és vannak is hibáink, akár a klubvezetés szintjén, az edzői posztokon, vagy a játékosaink hozzáállása terén. Megspékelve mindezt a legszaftosabb pletykákkal, néha olyan érzete van az embernek, hogy ha valami jól sül el, az már majdhogynem gyanús.

Tetszenek emlékezni a 2016-os labdarúgó Eb-pótselejtezőjére, arra a bizonyos norvég „állomsorsolásra”, amikor is a nemzeti tizenegyünkben Priskin Tamás gólt szerzett? Az a Priskin Tamás, aki akkor éppen a pozsonyi Slovan játékosa volt és ezt a „hibáját” bizony erőteljesen felemlegettük neki, de olyan szinten, hogy az már beteges volt. Aztán kapásból gólt szerzett magyar színekben is, mi pedig csak arra tudtunk gondolni, milyen huncutul bánik velünk a sors. Tudják kérem, miért írom most ezeket a sorokat?

Nos, pontosan azért, hogy ismét átérezzük az élet kaján mozdulatait, hisz’ a DAC éppen Zsolnán diadalmaskodott.

Igen, elég meredek az akkori „Priskin-traumát” és a mostani Zsolnát egy lapra hozni. Megidézni a zsolnai akadémiát, „ahol tudnak valamit”, mert évről évre meglepő módon egy ligás kezdő tizenegyet húznak elő a „kindertojásból”. Mi meg irigykedve figyeltük őket, de talán a mostani 2:0-ás győzelmünk aktuálisan picit letört a „sosonok” szarvából. Nem mintha ettől több saját nevelésű játékosunk lenne, persze…

 

Kéthetes pihenő után (már aki pihent!) folytatódott a bajnokság, az agyonszidott Németh Antal (én még véletlenül sem szidtam!) a DAC kispadján maradt, visszatért a hátvédsorba Kružliak (sokan készpénznek vették, hogy elmegy). Tényleg már csak Balićra „fájhat a fogunk” (ő nagy talány továbbra is), meg persze Zsoltit várjuk vissza, akár a megváltót. Elnézést, hogy a többi sérültjeinket nem említem, nem leltárt készítek. Zárójelben:

Eszemet sem tudom, mikor néztem utoljára kocsmában, kivetítő előtt DAC-meccset. Szóval a maga nemében nekem is gondot jelentett az akklimatizálódás.

Zárójel bezárva, ígérem nem lesz több. Ha nem kérem ki időben az üdítőm, lemaradok a gólunkról. Lamkel Zé már a 16. másodpercben megtréfálta a zsolnai kapust, aki szerény véleményem szerint nem állt a helyzet magaslatán – 0:1. De írhatnám úgy is, helyzetfelismerésből jeles. Didiernek amúgy is van egy hetedik érzéke, úgy tapad a lábához a labda, mintha gyantás csukát viselne. Ilyen korai gól egy meccsen meghatározhatja az egész találkozó fazonját. Két véglet létezik, ebből az egyik, hogy marad ez az egy gól.

Gól után újabb helyzet, sőt még egy, Lamkel Zé ismét villant, goóóól! Ja nem, kéz volt. Állítólag…

 

Még mindig csupán bő negyedóra telt el a mérkőzésből ekkor. Rendezett sorokban, taktikusan játszottunk végig, míg a hazaiak védelme éppen olyan volt, amit otthon a sajátjainktól „megszoktunk”. Megint csak visszatérek a korábbi mérkőzéseinkre, nem hagy nyugodni, mi volt a fejekben, de azt hiszem ideje lenne elengedni ezeket gondolatokat. Látjuk ezt a Zsolnát, a foci ilyen, egyszer fent, egyszer lent. Lamkel Zé mellett Blackman játszott úgy, mintha véres hússal etették volna Panamában. Zénkre rendesen vadásztak is a zsolnai fiatalok, egyik-másik belépő piros lappal felérő mozdulat volt.

Ciganiks láthatóan nem érezte magát jól a posztján, míg Hahn János nevét alig mondta ki a riporter – nem az ő meccse volt, nem találta meg a labda őt.

A második játékrészben bebiztosítottuk a három pontunkat, szöglet után a nagy visszatérő Kružliak fejelt a megfelelő kapuba – 0:2. Tudtuk, hogy Zsolnán mindig jó focit játszunk, a hazai fiatalok sosem bekkelnek, nem betonoznak, játsszák a focit. Megérdemeltük a győzelmet, tisztelet a kitartó szurkolásért! Hogy hova tűnt megint a zsolnai kemény mag, nagy talány…

Mindent bele DAC, egyre feljebb a tabellán!

ZSOLNA–DAC 1904 0:2 (0:1)

Góllövők: Lamkel Zé, Kružliak

DAC: Jedlička – Blackman (80. Davis), Kružliak, Muhamedbegović, Ciganiks – Andzouana (68. Sharani), Dimun, Schäfer, Lamkel Zé – Hahn (68. Sharani), Krstović (56. Nebyla).

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Zsolna–DAC (0:2) mérkőzésről
Álljunk meg egy-két pillanatra! – Fotók és videók a Zsolna–DAC meccsről

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább