Csak az csináljon Zidane-cselet, aki tud Zidane-cselet csinálni!

(DAC–Garamszentkereszt, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Jelentés a jegyzőkönyvbe: fagyos délután, nézők nélkül, eredmény 2:0, „Pedro” irányítása alatt még gólt sem kaptunk. Labdatartás negatív: 45-55%, játékunk átlagos, inkább védekező felfogású, kontrákból építkező. Hiányzóink vannak elegen, közülük nem mindenkinél világos, kit milyen sérülés kínoz. A szerdahelyi szurkoló igényes, szereti tudni, kinek hol fáj. Együttérző fajta. Nebyla ismét pályára lépett, Andris szintén visszatért, „Jedla” újra tiszta maradt, Davis 150. mérkőzése DAC-mezben! Az szép szám, gratulálok Erik. Győztünk, boldog vagyok!

Na abbahagyom ezt a hülye szöveget, egyrészt nem jellemző rám, másrészt idegesítő is. Az újságíró, blogger – leginkább egyiknek sem nevezném magam, de néha elkerülhetetlen – két út közt választhat. Szabadjára engedi szubjektív véleményét, ami nem biztos, hogy mindenkinek elnyeri a tetszését, vagy… Vagy megpróbál objektíven tudósítani arról, amit látott, de részint az is egyfajta önön véleménye marad, hiszen ő látta úgy. Végülis tökmindegy, lesz akinek más a véleménye, de ebben nincs semmi rossz. Az ujjunk sem egyforma.

Eredményes szériát produkál az új edző, Joao Janeiro, 3/3. Ismét győzelemnek örülhetett a DAC Aréna összes széke, na meg a tévénéző közönség. De…

A kilencvenes években gyakran néztem közösen apámmal magyar bajnoki mérkőzéseket. Néha megkérdeztem a fatert, mi jó abban, hogy azon mérgelődünk, mennyire alacsony a színvonal? Magyarán: sz@r a meccs!

Tudod fiam, ez a magyar foci és mi magyarok vagyunk. Ez a mi focink, nézhetnénk külföldi ligát is, de az nem lenne a miénk. Ezért ezt nézzük, ennek örülünk!

Így vagyunk a DAC-cal is mostanában, nézhetnénk mást is, de mi DAC-szurkolók vagyunk. Összejövünk az utcán akkor is, ha amúgy tilos, illetve dehogy: van, aki kutyát sétáltat, míg mások babakocsit tolnak, vagy nem volt otthon tej a délutáni pudinghoz. Azért tesszük, mert a kutyának mozgás kell, a gyereknek levegő, a szívünknek meg a sárga-kék közeg. Ugye, eddig tiszta sor, gondolhatná az olvasó?! Győztünk 2:0-ra, mindenki happy, lesöpörtük a pályáról a sereghajtót!

De könyörgöm, nem így történt! Még akkor sem így volt, ha történetesen valakinek (nevezzük például Bélának az illetőt) az lesz a véleménye a leírt tartalomról, hogy megint „sírok”.

Ahhoz képest, hogy a tabella végén kullog ez a Pohronie, nehezen találtunk rajtuk fogást. Előttük adódott a találkozó első helyzete, majd kisvártatva elkezdtünk védekezésből felállva akciókat építgetni. Fél óra múltán rúgtunk két gólt, amivel megnyertük ezt a mérkőzést (is). Andzouana parádés átadása az üresen álló Balićhoz került, akinek lényegében egy az egyben kellett átjárni a vendégek „ismerős arcú” hálóőrének eszén – 1:0. Három perc múlva Hahn Janó – akit egyszerűen keselyűnek neveztem el – lecsapott egy gyámoltalan hazaadásra, és Slančík kapust megelőzve a hálóba gurított – 2:0.

Na most „széttépjük” a vendégeket, gondolhatta az ínyenc DAC-szurkoló.

Hát nem téptük szét őket, mégcsak meg sem szaggattuk a gyönyörű rózsaszín mezüket. Csak győztünk, ami három pontot ér, roppant fontos három pontot! Bosszantó egyéni és szerkezeti hibák közepette percekig magunkra húztuk az ellenfelet. Ajtó-ablak helyzetek maradtak ki, Schäfer kétszer is „érdekes” megoldást választott. Az utóbbinál „meg kell hogy szidjam a pályagondnokot”, aki túl magasra állíthatta a fűnyíró késeit. Megesik, fel a fejjel Andris, majd a Slovan ellen kettő ugyanilyen bemegy!

A 86. percben beállt Nebyla, fiatal barátunknak négy perc is elég volt, hogy belérakja az ideget az emberbe.

Nem először – valószínűleg nem is utoljára – belebonyolódott egy Zidane-cselbe, ezúttal a saját tizenhatosunk sarkánál. Tetszik ismerni, visszahúzom a labdát, megfordulok, majd magam után húzom a labdát és közben az ellenfél játékosánál indokolt helyzet alakul ki vérnyomásmérésre, esetleg EKG-kivizsgálásra, mert földhöz vágja őt a gyötrelem. Hát ennél az esetnél engem vágott földhöz, de nem a gyötrelem, hanem a röhögőgörcs. Ha a magyar tiszti főorvos asszony szavaival szeretnék élni: a közeljövőben csak az csináljon Zidane-cselet, aki tud Zidane-cselet csinálni! A győzelem Dunaszerdahely, ez a lényeg! Lehet valaki így látta, valaki úgy látta, de talán az sem gond, ha ezen a jegyzeten egyszerűen csak jót derül a szurkoló. Reánk fér!

A következő fordulóban: Slovan–DAC, Pozsonyban. Nehéz meccs lesz, de megnyerjük. Nincs mese, show must go on! Hajrá, DAC!

DAC 1904–GARAMSZENTKERESZT 2:0 (2:0) 
Góllövők: 32. Balić, 35. Hahn.
DAC: Jedlička – Blackman, Kružliak, Muhamedbegovic, Davis – Balić (86. Nebyla), Dimun – Andzouana (46. Ciganiks), Veselovský (59. Schäfer), Moumou (46. Sharani) – Hahn (83. Krstović).

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a DAC–Pohronie (2:0) mérkőzésről
Álljunk meg egy-két pillanatra – Fotók a DAC–Pohronie meccsről 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább