Nincs píz’ | Helyi stíl

Megérkeztünk 2022-be, és az évkezdés azt is jelenti, hogy a csallóközi embernek ilyenkorra kifogynak a pénzügyi tartalékai. A hét bőséges esztendő példája szerint most hét ínséges év következne – hacsak nem lennénk annyira leleményesek, hogy valahogy kibekkeljük a köztes időszakot, a karácsonyi/szilveszteri habzsi-dőzsi és a következő fizetés dátuma között. A szupermarketek parkolóiban ilyenkor ördögszekereket forgat a szél és nem marad más, mint az akciós „letákok“ (szórólapok) lapozása meg a pesszimista matekozás…

1. Leltárazásra fel!

Nézz körül a spájzban, mi minden maradt meg az ünnepek után és hozz létre új recepteket a megmaradt alapanyagokból. A jobban sikerült tányérok egy-egy Insta-sztorit is megérhetnek, a megfelelő hashtagek használatával, persze. Még egy nagyobb volumenű vendégséget is bevállalhatsz, savanyú uborka-sajt-kiflikarika típusú falatkákból, vagy a lejárati dátum előtti olajoshal-készletekből – tapas á´la DS!

2. Emlékezz arra, amikor még igazán jó volt!

Szedd elő a Maldívon / Dubajban / egyéb egzotikus úticélok helyszínén készült fotókat és felejtsd el egy pillanatra, hogy mindez egy 7-8 éves futamidejű, rendkívül előnytelen feltételekkel rendelkező gyorskölcsön fejében lett a tiéd anno. Emlékezz a trópusi melegre, szedd elő a nyári ruháidat, próbáld felidézni a gondtalan pihenés heteit és a sok-sok irigykedő tekintetet, amikor mindezt elmesélted egy kerti partin, Aperol Spritz-et kortyolgatva – ugye, máris jobb egy kicsit?

3. Ajándék lónak…

Vedd szemügyre, milyen „poukázskákat“ (utalványokat) kaptál karácsonyra és vesd magad bele nagy lendülettel az elköltésükbe! A webshopok év elején óriási akciókkal kecsegtetnek, nézelődj hát kedvedre! Ha semmilyen kupont sem sikerült bezsebelned a rokonságtól (Ó, te csóró…), akkor is eljátszhatod, hogy tele van a buksza. Nyisd meg a kedvenc webáruházadat, pakold tele a virtuális kosaradat mindennel, amire vágynál, majd egy határozott mozdulattal, klikkelj a jobb felső X-re és zárd be a böngészőt. Szívesen!

4. Add le magad!

Mindenkinek vannak otthon felesleges kacatjai, a csallóközi ember ezeket mindig a plafonig érő, beépített szekrényekben rejtegeti. Ha semmi hasznát nem veszed az életmódváltáshoz kapott gyümölcsfacsarónak, fitneszgépnek, okosórának stb., stb., lelkiismeret-furdalás nélkül szabadulj meg tőle! Így szerezhetsz magadnak egy kisebb összeget addig is, amíg újra csippan a netbanking, ami a fizu érkezését jelzi. Addig meg jó lesz kifli vajjal. Há´ nem?!

Az előző részek:
A szesz vajon mi?
A stíl maga az ember!
Kiskarácsony – bármi áron!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább