HC DAC–Iuventa Nagymihály 27-26!!! – Kilences Stano Mašekkal

HC DAC–IUVENTA NAGYMIHÁLY (27-26)

Szlovákia két legjobb csapata találkozott ma este a dunaszerdahelyi sportcsarnokban. Amit mi sem tanúsít jobban, mint az, hogy a decemberi világbajnokság szlovák keretének a nyolcvan százalékát adták ezek a csapatok. Ennek megfelelően kezdődött a meccs. Főleg a felállt védelem elleni játékot láthattunk, viszont a Vágsellye elleni meccsel ellentétben, sokkal koncentráltabban kezdtünk és pontosabbak voltunk befejezéseknél, nem utolsósorban pedig Oguntoye Viki remek és fontos védéseinek köszönhetően mi voltunk javarészt előnyben. Megfordult a kocka, miután szinte leállt a támadójátékunk, és a vendégek egy 6-1-es sorozatot produkálva fordítottak (9-12). Erre a hazai edző, Debre Viktor okosan egy fontos időkéréssel reagált. Időkérésünk után lányaink óriásit javultak védekezésben.

A második játékrész elején folytatódott Oguntoye egyéni showműsora, parádés védésekkel megtöltve. A kiváló kapusteljesítményhez csatlakozott a feljavult támadásunk, többet láttunk az átlövésekből. A meccs ezen fázisában főleg Erika Rajnohová villogott. A mérkőzés hajrájában az ellenfél bővebb kerete is helyett kapott, így lefaragtak az előnyünkből, és drámát kényszerítettek a hazai csapatra. Az utolsó percekben nagyobb higgadtságot és effektívebb küzdést mutattunk be, mint az ellenfelünk. Óriási köszönet a lányoknak a mai játékért, mert egy nagyon nehéz, kemény meccsen kiütötték az eddig veretlen Nagymihályt! Hajrá, DAC!

Stanislav Mašek: 40 éves vagyok, a DAC aktív játékosa, egész életemet a kézilabdának szenteltem, karrierem túlnyomó részét pedig Dunaszerdahelyen töltöttem, emellett viszont Nyitrán, Vágsellyén és Gútán is tevékenykedtem. Pillanatnyilag edzői tanulmányokat folytatok.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább