Ankét: Tervezni vagy nem tervezni? – Bazsó Tímea és Nagy Edit válaszol (3. rész)

A tervekről szóló ankétunk utolsó részében két hölgyet faggattunk. (Az előző részt ITT és ITT találod)

 Mi a véleményed a tervekről? Te szoktál tervezni?

 

BAZSÓ TÍMEA

 Szerintem előnyös, ha az embernek vannak hosszútávú tervei. Nyilván nem számíthatunk ki mindent előre, de számtalan olyan dolog van az életben, amelyet nem tudunk egyik napról a másikra megvalósítani. Amikor gyerekként kint játszottunk a barátaimmal, sokszor esett szó arról, hogy mit tervezünk az életben, mivel szeretnénk foglalkozni a későbbiekben, hová szeretnénk eljutni. Ezek az álmok és célok már sok-sok évvel ezelőtt hosszútávú terveknek bizonyultak. Szerencsére – ha nem is mindent ezek közül, és ha nem is volt könnyű -, de a többségét sikerült valósággá kovácsolni. 🙂

Általában minden egyes napom, hetem, hónapom elég részletesen betervezem előre. Persze, sok olyan esemény van, ami közbejöhet, de jobb szeretem, ha kb. 90%-ban letisztázom, hogy mikor hol kell lennem. Vannak bizonyos rendezvények, amelyek már akár fél vagy egy évvel előre is be vannak írva a naptáramba – ezek főleg koncertek, fesztiválok vagy sportesemények, amelyekről nem szeretnék lemaradni. Természetesen a hirtelen jött ötleteket, terveket is lehet élvezni és beékelni a mindennapi programok közé.

A közelmúltban sikerült megvalósítani egy komoly magánéleti célt/tervet, amelyet pár évvel ezelőtt álmodtunk meg a párommal. Ennek következtében új célok kerültek szem elé – amolyan pozitív „dominóhatásként” jellemezhetném ezt, hiszen az egyik dolog követi vagy majd bevonzza a másikat. Leginkább az 5 éven belüli tervekre fókuszálok jelenleg. Sok apróbb elhatározás kap majd helyet az elkövetkezendő években, de remélhetőleg a legfőbb vágyam, a családalapítás is valóra válik.


NAGY EDIT

Ez embernek szerintem mindig kellenek tervek, amik motiválják, ösztönzik. Én mindig reális terveket állítok fel és hát igen, van, ami sikerül, van, ami nem. Olyan nagy terveket nem szoktam felállítani magamnak. Ami például 2-3 éves terv, az nekem már sosem jön össze. 🙂

Mindig tervezek, mert érzem, hogy szükségem van rá. Hogyha elveszek az úton, a tervek segítenek abban, hogy tudjam merre is kell haladnom.

Ez az az év, amikor egy nagy célt tűztem ki magam elé. Szeretnék lefogyni. Nem azt tűztem ki célul, hogy rögtön X kilót lefogyok, mert az eleve esélytelen, hanem szépen lebontottam magamnak 5 kilós részekre és ez működik. Ami még segít, az egy motivációs füzet, amit én magam vezetek. Minden nap írok bele, és hálát adok minden egyes mínusz kg-ért.

Hosszútávú tervem is van. Ez a legfontosabb az életemben. Szeretném úgy felnevelni a fiamat, hogy tisztességes, dolgos férfi váljon belőle.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább