DHK ZORA Olomouc–HC DAC 29-28 – Kilences Stano Mašekkal

DHK ZORA Olomouc – HC DAC 29-28

Vasárnap kora este az Olomouc otthonában léptek pályára lányaink a MOL liga 23. fordulójának mérkőzésén, és a cél egyértelmű volt – javítani a Most elleni szerdai botlást. Újfent egy eléggé megfogyatkozott kerettel számolhatott az edző.

Nem kezdtünk jól, a rossz helyzetkihasználásnak köszönhetően picit lemaradtunk, csupán egy gólra voltunk képesek az első kilenc percben. Akadozott a támadójátékunk, miközben a hazaiak főleg betörésből profitálva eredményesebben nyitották meg a meccset. Az első tíz perc után viszont fordult a kocka. Remekül blokkoltunk védelemben, ugyanúgy a kapusunk védelemben is a felzárkozásunkat jelentette. Emellett nagyon hatásos volt az átlövés és a szélsőink munkája. Fej fej mellett haladtak a csapatok, de végül egygólos előnyel végződött az első játékrész.

A fordulás után kicsit nőtt a tempó, ami gyors gólváltásba torkollott, és ennek köszönhetően az egész félidőben döntetlen körüli eredményt hozott. A hazaiak inkább a rövidebb időtartamú támadásokat erőltették, átlövésekkel befejezve.

Sajnos, ami nagyon keresztbe tett nekünk, az Emma Hudáková piros lapja volt a 40. percben. Ez megbontotta a védekezésünket. Támadásban viszont elég jól megtalálták önmagukat a lányok a kiállítás ellenére.

Szoros végjátékban végül szerencsésebbek voltak a hazaiak, és 29-28-as győzelmet arattak. A lányaink harcoltak, küzdöttek, de ez most egy ilyen peches időszak. Jönnek a meccsek szerda-szombat tempóban, és hát nyolc emberrel nehéz végig bírni egy ligás meccset.

De inkább most jöjjenek a vereségek, a fontos része a szezonnak még csak vár ránk. Remélhetőleg pár sérült is visszatér addigra. Folytatás szerdán este egy újabb nehéz mérkőzésén – 18.30-kor a Lázne Kynžvart otthonában. Hajrá, DAC!

Stanislav Mašek: 40 éves vagyok, a DAC aktív játékosa, egész életemet a kézilabdának szenteltem, karrierem túlnyomó részét pedig Dunaszerdahelyen töltöttem, emellett viszont Nyitrán, Vágsellyén és Gútán is tevékenykedtem. Pillanatnyilag edzői tanulmányokat folytatok.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább