Napcsókolta bőr házilag

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/04. számában.

Fotók: Pexels

A tavaszba lépve, mindannyian „kifakulunk“ kicsit – hiszen a gyorsan változó időjárás miatt a természetes napsugarak barnító hatását még nem élvezhetjük. Ha nem akarod szoláriummal roncsolni a bőrödet, de szeretnél egy kis alapszínt, akkor segítségedre lehetnek az önbarnító termékek. Ezek a szerek általában DHA-t, azaz dihidroxil-acetont tartalmaznak, amely csak a bőr legfelső rétegét színezi meg. A vegyületet cukorrépából, cukornádból, valamint glicerin erjesztésével vonják ki. Valójában csak egy szerencsés véletlennek köszönhető, hogy annak idején felfedezték: ott, ahol a bőrrel érintkezik, barnító hatást eredményez.

Emlékeztek még a 90-es évekre, amikor az önbarnítók berobbantak a köztudatba és mindenki narancssárga színben pompázott tőlük? Szerencsére a vegyületet és az elérhető termékeket is tökéletesítették azóta, így kiváló, foltmentes barnítást végezhettek otthon is. Az alábbiakban néhány tippel segítek abban, hogy ez minél sikeresebb legyen.

1. Először radírozunk, utána festünk!

Önbarnító használata előtt kihagyhatatlan lépés az alapos bőrradírozás az egész testen, így elkerülhető, hogy foltos legyen a végeredmény.

2. Tápláld megfelelően!

A termék felvitele előtt néhány órával gondoskodj róla, hogy a bőröd megfelelően hidratált legyen. Ehhez használhatsz testápoló krémet is, de akár nedvességmegtartó hatású, növényi olajokat, vajakat is (személyes kedvencem a jojoba- és a kókuszolaj, illetve a nyers, adalékoktól mentes shea-vaj). Fordíts külön figyelmet a könyök, illetve a térd területére, ezek ugyanis jellemzően szárazabbak!

Kapcsolódó tartalom
3. Válaszd jól!

Ha csak enyhe színre vágysz, vagy először fogsz barnításba házilag, jó megoldás lehet számodra egy olyan testápoló is, amely csak részben tartalmaz DHA-t. Ha pedig profi színre vágysz, válogass kedvedre a boltokban kapható krémek, gélek, habok, szérumok közül, amelynél szintén testre szabható az árnyalat, a kívánt intenzitás alapján.

Napozás,Bőrápolás,Nyár,Kozmetika

4. Kesztyűt fel!

Szerezz be egy önbarnító kesztyűt a tökéletes eredmény érdekében, ezzel sokkal szebben, egységesebben tudod majd eloszlatni a terméket a bőrödön. Ráadásul utána még arra sem lesz gondod, hogy többször kezet moss, mielőtt narancssárgában kezdenél pompázni. Dolgozz kisebb mennyiségű termékkel és fokozottan ügyelj arra, hogy az anyag sehol se torlódjon, de ne is maradjanak üres foltok!

5. Folytasd az arcodon!

Miután a test barnítása kész, jöhet az arc – néhány csepp önbarnító bőven elegendő lesz az arc és a nyak bőrére, akár a kedvenc hidratálókrémedbe is keverheted, a természetesebb végeredmény érdekében. Itt „a kevesebb több” elve kell, hogy érvényesüljön, semmiképp ne ess túlzásba!

6. Csak türelem!

Az önbarnítók a felvitelt követő hat órában fejtik ki hatásukat. Ne öltözz fel addig, amíg a felvitt termék teljesen be nem szívódott, hiszen ezzel foltokat okozhatsz – a bőrödön és a ruháidon egyaránt. A barnítást követő napokban ügyelj a rendszeres hidratálásra, így téve valóban széppé és tartóssá az eredményt.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább