A nő, ha DS-i | Helyi stíl

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/05. számában.

Fotó: Pixabay.com

Ahogy jártam-keltem a nagyvilágban, egyedibb megjelenésűt nem láttam még a DS-i csajoknál. Külsőleg megtestesítik azt a tökéletes elegyet, amely által hamisítatlanul kisvárosi lesz valaki, így a következő néhány pontot annak szentelem, hogy jellemző külső jegyeit tetőtől talpig bemutassam-

1. Haj

Kétféle végletet tudok megkülönböztetni, ha a hajkoronáról van szó: Az egyik típus rövidre nyírt, néha extrém színű, mindig frissen fodrászolt frizurát visel, a másik pedig Rapunzel-szerű, fényes hajkoronát növesztett / hosszabbíttatott magának. Apropó, mikor lettek ilyen drágák a fodrászok DS-en? Leánykoromban elég volt pár korona a tavasszal esedékes „nyiratkozáshoz“, igaz, akkor még csak két fazon közül lehetett választani: gomba- vagy Kleopátra.

2. Arc

A modern szépészeti trendek kisvárosunkban is hódítanak, a lányok-asszonyok egyre gyakrabban adják fejüket, azaz arcukat sminktetoválásra, 1-2-3-4-5D pillákra, szempilla liftingre, szemöldöklaminálásra (igen uraim, ezek bizony mind létező eljárások :-)). S ha már az arcnál tartunk, nem ritka a különböző feltöltések igénybevétele sem – na, itt nem „kreditre“, hanem botoxra és a hialuronsavas arc- vagy szájfeltöltésekre gondolok. Ennek elszaporodásában a közösségi médiának tagadhatatlan szerepe van, átlagos, szép arcú lányok kérnek időpontot a fővárosi klinikákra, mert nem azt látják a tükörben, amit az agyonphotoshoppolt, beauty filter-ezekett képeken.

3. Bőr

Bár az általános szépségirányzat a fehér bőrt tartja esztétikusnak, városunk lányai még mindig a szoláriumra esküsznek – igaz, a klasszikus szoligépek mellett megjelentek már a természetesebb, szórófejes eljárások is. A gyakori napfürdőzés öregíti, foltosítja a bőrt, negyvenéves kor körül már simán nézhet ki tőle úgy az ember arca, mint egy összegyűrt Lidl-s táska. A szoli mellett a tetoválások is nagy népszerűségnek örvendenek, nem ritka az egész kart lefedő grafika sem a hölgyeknél.

4. Test

A városi fitnesztermek tele vannak csinosabbnál csinosabb nőkkel, akik mind inkább fontosnak tartják a fiatalos külső megőrzését. A sportoláshoz persze megfelelő ruházat viselése ajánlott, a minta, szín is lehet kihívó, ez még jobban meghozza a kedvet az izzasztó percekhez. Városi legendák keringenek arról, hogy az edzés előtti tükörszelfi után olykor elmarad a tényleges mozgás – hogy ezeknek mennyi a valóságalapja, azt mindenki döntse el maga.

5. Köröm

Ha van valami, amire a DS-i csajok igazán adnak, az a körmük ápoltsága. Számtalan körömszalon közül választhat az, aki csinos kacsókra vágyik, a lakkok tarka színei és a minták, felragasztott apró kövecskék sokasága szinte zavarbaejtő (ez utóbbi viselet azonban nem igazán mosogatás-kompatibilis). Ha az újonnan érkezett ázsiai körmös nem beszéli még a nyelvet, akár pár fotót is mutathatunk neki – ez a legcélravezetőbb módszer, igényeink interpretálásához.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább