Klikk Out Vikkendhouse: Egy rock and roll virtuóz toplistája

„Hánykor kezd a buli? Mikorra jönnek Rickyék? Biztos sokan lesznek! Eszméletlen jó lesz!” Ezekkel a kérdésekkel és mondatokkal bombáztak az emberek a CandyMen Duo koncertje előtt, hiszen olyan budapesti rock and roll zenészekről beszélünk, akik gyakrabban játszanak Dunaszerdahelyen, mint bárhol a környéken. A mondatok hallatán (akaratlanul, de) nőtt bennem az elvárás, amit a srácok egyébként felülmúltak az NFG színpadán. A dunaszerdahelyiek egyik kedvence, Ricky, az egyszemélyes ritmusszekció, multiinstrumentalista most megmutatja kedvenc zenéit egy mixben, és mesél a zenéhez fűződő viszonyáról.

Fotó: Ondok Lilla, Facebook

Ricky,Schiffler Patrik,CandyMen,Vikkendhouse,Zene

Schiffler Patrik vagyok, Budapesti lakos. 25 évesen rockabilly-t játszom zenészként, és így fogok tenni 20-30 év múlva is. Jelenleg a CandyMen Duo, a Tom White & the Mad Circus és a Black Frogs zenekarokban tevékenykedem. Egyébként mind a három bandával voltunk már Dunaszerdahelyen koncertezni, az elmúlt években összesen olyan 8 alkalommal…
Kicsit közhelynek tűnhet, általában minden zenész ezt mondja, de nekem tényleg a zene az életem. Nem is tudok elképzelni mást hosszú távon, ami miatt abba tudnám hagyni a muzsikálást. Édesapám dobos, így elég közelről megtapasztaltam a zenei világot.
Örökölhettem is valamit, mivel 2 – 3 éves koromban elénekeltem az összes Fenyő Miki számot kívülről, úgy, hogy még beszélni is alig tudtam rendesen.

Akkor még csak doboltam, azóta elkezdtem egypár másik hangszeren is játszani. Dob, zongora, gitár, nagybőgő… Egy pár év múlva jöhet a következő hangszer.

Manapság mennyire van jelen az életedben a zene, és miket hallgatsz főleg?

Nonstop zenét hallgatok. Szerencsére elég sokat játszunk a CandyMennel, és emiatt sok az utazás is, ami a legmegfelelőbb alkalom arra, hogy több órán keresztül zenét hallgassunk. Leginkább a hangszeres zenéket szeretem, viszont abból minden jöhet, ami jó! Funky, pop, blues, rock, country…. Még akár a metalt, punk zenét is meghallgatom, de nagyon fontos szempont, hogy jó legyen az énekdallam. Az ének alapú zenéket szeretem.

Az összeállításban a 10 kedvenc számodat halljuk. Mi alapján válogattál, és mennyire volt ez nehéz feladat számodra?

A kedvenc dalaim mindig változnak, mert ha „agyonhallgatok” valamit, akkor nagyon gyorsan meg tudom unni. Ilyen szempontból nagyon nehéz összeállítani egy állandó listát, de megpróbáltam úgy válogatni, hogy olyan dalok legyenek benne, amiket az eddigi nem túl hosszú életem folyamán a legtöbbször meghallgattam.

 

A MIX:

TRACKLIST:

1. Colin James – Let’s Shout
2. Stevie Wonder – I Wish
3. Reverend Horton Heat – Galaxy 500
4. Fenyő Miklós – Luxemburg Rádió
5. Hank Williams III. – Crazed Country Rebel
6. John Mayer Trio – Come When I Call
7. Brian Setzer – The Dirty Boogie
8. Jamiroquai – Canned Heat
9. Amos Moses – You
10. BR549 – Little Ramona

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább