Klikk Out Vikkendhouse: A 80-as, 90-es és a 2000-es évek öreg klasszikusai

A mai vendégem egy rendkívül izgalmas figura. Egy srác, aki Pozsonyban született, anyanyelve szlovák, neve Kocsis Árpi. Imádja a zenét, a jó koncerteket, a DJ-szetteket, és a szuper társaságokat. Ma az ő tíz kedvence került a mixbe. A zenék nagyon megleptek, egy eszméletlen jó válogatást kapunk erre a forró vasárnap délutánra!

Fotók: Ugróczky István
Vikkendhouse,Zene,Multicursed

Kocsis Árpinak hívnak, 24 éves vagyok. Pozsonyban születtem, Dunaszerdahelyre négy éves koromban költöztem. Somorján érettségiztem mint szakács. Manapság zenével és DJ-zéssel foglalkozom. A DJ nevem Multicursed.

Milyen kapcsolatban állsz a zenével?

A zenéhez való kapcsolatom elég erős és nagy. Nélküle nem tudnám sem kezdeni, sem befejezni a napot. Ez a különös kapcsolódás már kicsi koromban elkezdődött. Emlékszem, amikor a nővérem vagy anyukám tett be jobbnál jobb zenéket, én pedig sokszor kértem őket, kapcsolják be nekem Music Box vagy VH1 programokat. 

Milyen korszakokon mentél át a zenei úton?

Tizenhárom éves koromra a 90-es évek rap zenéje ragadott magával, pár évvel később már a nu-metal töltötte ki a mindennapjaimat. Képes voltam egész nap Linkin Park és Slpiknot zenéket hallgatni. Ahogy változik az ember, úgy változtam én is a zenével, hiszen tizennyolc éves koromra az elektronikus zene megszállottja lettem. Itt lépett az életembe a house, a techno a drum and bass.

 

Vikkendhouse,Zene,Multicursed

Pár éve te is DJ ként bukkantál fel a klubban. Ki, vagy mi inspirált ebben a leginkább?

A zene inspirációja Soldierr és a Lazy Junior volt, amikor a The Grove létezett, és az NFG-ben koncerteztek. Akkor, és ott úgy érzem, hogy zenélni szeretnék. Egyszerűen ki kell próbálnom, ezért vettem egy mixert, és megpróbáltam keverni minden egyes fentebb említett műfajt. Amikor késznek éreztem magam, jó pár házibulin, és baráti összejövetelen zenélhettem, majd egy évvel később Szeiff Attila felhívott és megkérdezte, hogy eljövök-e játszani Lazy Juniorral az NFG Klubba, a Rakovický koncert után. Nagyon izgatott voltam, hogy egy igazi bulin játszhatok.  Emlékszem, mint egy gyermek, akinek épp valóra vált az álma, úgy éreztem magam, amikor mindenki megdicsért, hogy nagyon jó volt!

Mostanság mit hallgatsz leginkább? 

Érdekes ez a dolog, hiszen manapság a 80-as, 90-es és a 2000-es évek öreg klasszikusait hallgatom. Az alábbi mixbe ezekből válogattam, jó szórakozást!

 

A MIX:

TRACKLIST:


1. MGMT – Kids
2. Earth Wind and Fire – Fantasy
3. Earth Wind and Fire – Let’s Groove
4. Daft Punk – One More Time
5. Daft Punk – Around the World
6. Eddie Johns – More Spell On You
7. Oliver Cheatham – Get Down On Saturday Night
8. The Whispers – And the Beat Goes On
9. Wang Chung – Dance Hall Days
10. Laura Branigan – Self Control

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább