Időjárás ide vagy oda, a kedvünk még lehet jó

Az aktuális hangulatunkat sokszor magyarázzuk az időjárással. Amikor épp meleg van, akkor „kiszívja” az erőnket a napocska, amikor esik az eső, álmosak vagyunk, amikor hűvös van és beborul az égbolt, akkor kedvetlenek vagyunk. De valóban az időjárás befolyásolja a kedvünket?

Igen, némileg hatással van ránk az adott évszak, az időjárás. Viszont mégis úgy gondolom, nem lenne szabad, hogy hagyjuk, ez irányítson bennünket. Persze, van az úgy, hogy tényleg teljesen lelombozódunk egy-egy zord napon, de azért próbáljuk meg mi magunk alakítani az életkedvünket. ☺️

Ma például, ha kinézünk az ablakon, azonnal el is mehet a kedvünk még attól is, hogy egyáltalán kimásszunk az ágyból. Borongós, hűvös, tipikus őszi napunk van. Ez viszont nem jelenti azt, hogy szomorkodnunk kell. Hiszen ez teljesen természetes.

Szeptember utolsó napja van, beköszöntött a harmadik évszak, ami már nem a verőfényes napsütésről és a strandolásról szól. Ettől függetlenül ez az időszak is lehet vidám.

Ne engedjünk a berögzött viselkedési mintáknak, nem kell rosszkedvűnek lennünk, csak azért, mert szürke az ég. Ettől még lehet szép ez a nap is. Kitalálhatunk különféle programokat, beszélgethetünk a családtagjainkkal, barátainkkal, leülhetünk a kanapéra megnézni egy jó filmet, vagy a kezünkbe foghatunk egy jó kis könyvet.

Bár nincs 30 fok, de azért annyira hideg sincs, hogy ne lehetne kint tartózkodni. Sétálhatunk, túrázhatunk, vagy elmehetünk bárhová, ahová csak éppen kedvünk szottyan. Nem kell otthon lógatnunk az orrunkat, kimozdulhatunk ilyenkor is.

Összességében az élet nem áll meg, csak mert épp ősz van. Ugyanúgy lehetünk vidámak, boldogok és ugyanúgy sokat mosolyoghatunk! ☺️

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább