Sárosfa

A Dunaszerdahelyi járás futballberkeiben létezik néhány nyílt titok, és idézhetnék egy mára már közhelynek számító mondást is a futballban félistennek számító Puskás Öcsi bácsitól:

„Kis pénz kis foci, nagy pénz nagy foci”.

Részletezzük „szakmailag” ezt az mondást, lekicsinyítve a Dunaszerdahelyi Járási Labdarúgó Szövetség által irányított futballbajnokságban. A mai falusi csapatok működéséhez nem kevés pénz kell, amit nagyrészben a község pénztára biztosít, és ha nem olyan a megválasztott képviselő-testület hozzáállása, akkor nem jut elegendő forrás a még mindig legnépszerűbbnek tartott sportág finanszírozására.

Természetesen az sem megoldás, hogy majd valamelyik vállalkozó nyakába akasztja a tisztelt testület, hogy az majd oldja, ahogy akarja a kérdést.

(lásd Királyfiakarcsa)

Sajnálkozhatunk pro és kontra.

Tisztázzak valamit.

Sosem tettem a futballba a saját pénzemet, egy község elöljárója sem voltam, és ha szakmai tudásomat megfizették, akkor oké, ha nem, hát nem.

Szóval anyagi szempontból nem rajtam múlott egy község futballklubjának a működése!

Írásom abból kifolyólag született, hogy nagyon sok ismerősöm és barátom van a fentebb említett faluban.

16:0

Biztos vagyok abban, hogy akinek a foci semmit sem jelent, és labdába életében nem rúgott, az is felkapja a fejét eme szégyenletes eredmény hallatán, nem még azok, akik sárosfai létükre öregbítették a falu hírnevét a futballpályákon.

Nem voltak kevesen!

Minden tiszteletem azoké a játékosoké, edzőé, akik a pofozógépszerep ellenére még mindig kiállnak a sárosfai futball mellett.

Lehet a kialakult helyzetet magyarázni pénzkérdéssel, játékoshiánnyal, hozzáállással.

…talán egy valami hiányzik, de nagyon, mégpedig az

ÖSSZEFOGÁS.

 

U.I.: A kárörvendőknek, gúnyolódóknak csak annyit, hogy a győzteseknek kijár a tisztelet, ám a veszteseknek szintúgy!!!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább