Fantasztikus ez a három pont, de maga a meccs minden volt, csak szórakozás nem

A cikkem elején aláírom, amit mondott Hyballa edző, hogy ez egy piszkos meccs volt. Dirty. Mint minden mozzanat abban két ismert filmben: a Piszkos ügyben és a Piszkos melóban. Értékelni kell ezt a három pontot, de a foci tegnap bemutatta a csúnyábbik énjét…

Nem lehet minden meccset jól és szépen kivitelezni, de tegnap úgy nézett ki, mintha a jónak az ellentétje kiállítást rendezne Szenicén.

Kezdem az ellenféllel. Nem nagyon értem, mit jelent Szenice eme venezuelai vagy milyen arculata. Egy szedett-vedett csapat, melyben a játékosok megvillannak, de végeredményben egy fura, nem éppen koncepciós foci a végeredmény. Lehet kihoznak ebből valamit a későbbiekben, de… hogy is mondjam… meghagyom, hogy ennek a klubnak az eladására szükség volt, de hogy ez a

Szenyice a szlovák focinak és a ligának nem ad semmit, az tuti.

 

Jó, a hazaiak nem érdemelték meg a vereséget, de ha hozzuk az átlagos formánkat, akkor hatot rúgunk ennek a társulatnak. A minimum osztálykülönbség miatt is picit kínos, mit produkáltunk tegnap.

A két tizenegyes. Az első még úgy, ahogy, de a másodiknál, tulajdonképpen az egész meccs folyamán a bíró benyalt nekünk velőig. Ilyen szituációknál szoktunk a Slovan ellen szarszlovákiázni. Tegnap a szeniceiek üvölthették ezt. Inkább tiltsák el azt a bohócot a sípszóval. Na, mindegy. Foglalkozzunk inkább a csapatunkkal. Fuuu… mivel is kezdjem?

Középhátvédek… Már többször említettem, hogy az utolsó két meccsen a Šatka–Huk páros nem néz ki jól, és tegnap bebizonyosodott, hogy nem kizárólag az előttük szűrő középpályások a ludasok. Aktuálisan, talán ennek a párosnak kellene legnagyobbat lendíteni a teljesítményén.

Persze, tegnap nem remekelt az egész csapat, és végeredményben inkább eredményességről lehet beszélni, nem pedig jó vagy jobb teljesítményről.

 

Valahogy így mondanám. Védekeztünk, de csak úgy félig-meddig, letámadtunk, de csak úgy félig-meddig, passzoltunk, de csak úgy félig-meddig, erőszakosak voltunk, de csak úgy félig-meddig… et cetere, et cetera… Tegnap sok mindent csak félig-meddig csináltunk, igen, így is lehet nyerni, de jól játszani nem.

Fekete Nándor felvételei

Viszont, az egy óriási pozitívum, hogy nyerni tudunk rossz játékkal is… Kerestem a pozitívumot és találtam is, félig-meddig…

 

Meg kell hagyni, hogy túl korán kellett cserélnünk, de a játékunk arculata már akkor nem volt éppen szalonképes… Hm… Mi ebből a meccsből a tanulság? Bebizonyosodott, hogy Kalmárt nem lehet kihagyni a játékunkból, a meccs első fázisában alig kapott labdát, és ezt meg is éreztük, a támadásaink amolyan összecsapottak voltak. Hm… a többit hagyom a SzerdaHelyzetre, de a végén még idéznem egy klasszikus szavait: Jádzá!

Jádzatok bizony, mert játék nélkül nista foci, csak futkosás az eredményért. Ezt nem kell ragozni…

Ja, még egy dolog. Pacsi. Az már nyilvánvaló, hogy Pacsi el akart és el akar menni. Viszont, ha ezt nem tudják, tudja összehozni, akkor ezt végképp nem a kilencven perc alatt kell tudtára adni a nézőknek, akiknek csak egyetlen pofonegyszerű elvárása van felé – a sárga-kék mezben a maximumot nyújtani. Nyilvános ordibálás Hyballára, csapnivaló teljesítmény a Slovan ellen, sorozatos KNBL-teljesítmények, ,,pofa be” a nézőknek, Divković látványos ignorálása a gólörömnél,

ezt nem hiszem, hogy valaha megengedte volna magának egy Krištof Karol, Hodúr Janko, Majoros Gyuri, Pavlík Rudi, Gőgh Árpi… stb.

 

Pacsi, haragos lehetsz rám, hogy a cikkeimben mindezért nem dicsérlek, de a nézők és a DAC-mez ezt nem érdemli meg. Szép történetet írtál itt, és amikor kiadtál magadból mindent, közösségünk kellőképpen meghálálta ezt neked. Válogatott lettél és a liga egyik legjobb játékosa, itt,  nálunk. Exkluzív körülmények között focizhattál, nézők ezrei tapsoltak neked. Hm…

   „Bol si kráľ, tak zvyšok svojho času tu odohraj ako kráľ, odíď ako kráľ a nie ako obyčajný pešiak. Ďakujem ti za to, čo si tu urobil, a ďakujem ti za to, že v zápasoch, ktoré  ešte  odohráš, si  budeš  vážiť, že máš  na sebe dres DAC-u.”       

Képletesen, ahova lépett tegnap Szenicén a Foci, ott pofont kapott jobbról, balról.

U.I. Huszonegy pontunk van és másodikok vagyunk. Szép történetet írunk, és szép vége is lehet. Ezt csak mi magunk ronthatjuk el.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább