Őszi „mit kell tennem“ lista

Van az őszben valami színesen szomorú búcsúzás a langyos nyári estéktől, a hideg roséfröccsöktől, és a spontán teraszra kiülős programoktól. Bár a természet ilyenkor csodás színekben pompázik, testileg és lelkileg készülünk rá, hogy most valami nagy hosszú és sötét következik. Az ősztől év végéig tartó időszak olyan gyorsan fogy el, mint a sokadik eldugott húsvéti nyúl a spájzból, ami utána következik, arra még most jobb nem is gondolni. Őszi számvetést tartottam, listát írtam, hogyan tegyem emlékezetessé az idei őszt.

1. Almás pitét sütni

Az almás pitében van valami visszavágyódás a gyerekkorba, amikor nem bírtuk kivárni, mikor hűl ki, és forrón habzsoltuk magunkba. Szinte minden nagymama és édesanya másképp készíti, ettől olyan egyedi. Én felkutatom a nagymamám becsben tartott receptes füzetét, és megidézem a nála töltött időt.

2. Sötét rúzst használni

Nem tudom, a kedvenc sminkesem, Varga Lívia most bólogatna-e, mindenesetre nem voltam rest és megvettem magamnak a boltban a legsötétebb rúzst. Csak. Mert. Azért. Tetszik.

3. Illóolaj a lakásba

Nyáron nyár illat van. Napsütés, dinnye, friss paradicsom. De az ősz beköszöntével erősödnek a finom illatok nálunk. Előkapom a diffúzort és megtöltöm valami édes, vidám illattal a tartályt, hátha még pár nappal meghosszabbíthatom az indiánnyár utolsó napjait.

4. Olvasni, olvasni, olvasni

Bevallom emberesen, a nyáron nem szólítottak meg a könyvek, és mint a jó diák, betettem a kirándulásra is az olvasnivalót és homokosan, de érintetlenül elővettem. Nyáron egyszerűen nem tudok olvasni, túl sok program csábít ki, jönni-menni. Viszont az év eleji egy hónapra egy könyv fogadalmamnak így most annyi. Van mit bepótolnom.

5. Ünnepelni

Mivel ez a saját kis listám, belefér, hogy elmondjam, az én elsőszülöttem négy évvel ezelőtt egy esős vásári napon érkezett meg hozzánk. A koncert beszűrődött a kórházi ablakon.

Akkor ő lett a vásárfiám.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább