A mérkőzésről, amely fájt, és Čmeloról, aki ,,komoly műsorszám”, de kérem, az édesanyjára ne…

FORDÍTÁS: NÉMETH ANDRÁS
FOTÓK: SZINGHOFFER MÁTYÁS

Talán önök közül sokan emlékeznek az Antal- és Mohseni-érára, továbbá valószínűleg arra is, hogy jobbról, balról, felülről és alulról is kaptam tőlük… Akkor azonban leírtam egy dolgot a cikkemben, amit talán nem szó szerint, de idéznék most: „Még ha Barnus bármit is követ el ellenem, az édesanyjára ne…” Úgy vélem, Čmelo távolról sem egy Antal, ezért nyomatékosítva mondom: Čmelo anyukájára se…

Igen, ő egy „szép műsorszám”, akinek az Instagramra kirakott posztokkal (az éjjeli ,,birkás” reakcióval együtt) való húzásai a konfliktuskiváló kategóriába estek, és a Nikében talán 1,01-es szorzó volt arra, hogy a szurkolók megetetik vele, amit a HU-SK meccs után főzött. Ezt talán a vezetőség is sejtette, de a káromkodás közepette emlegetni az édesanyját szerintem már túlment egy bizonyos határon.

 

Egy pici, nem a futballhoz kapcsolódó tanács:

Luky, világossá kellene tenned, mihez kezdesz az életeddel, hogy végre ne csinálj mindenhol televarietét, ahová csak belépsz. Egyedül kell ebből kijönnöd, de ehhez akarat szükséges! 

Viszont, az esetet bizony a klubnak is kellene már oldania, elvégre az alkalmazottjuk, és pillanatnyilag rendkívül fontos, hogy magánszemélyként is, milyen módon kommunikálja az esetet, mert lehet, hogy pár hét múlva Luky már nem lesz itt, de a masszív konfliktus utórezgéseit itt hagyja maga után… Pont.

 

A mérkőzés

Fiatal csapatunk van, és ebből adódóan néhány dolog túlságosan is ifjontian meggondolatlan, hm…inkább az ezt pontosabban kifejező szót használom – gyerekes.

Kezdjük Zidane-nal. Amikor a meccsek színvonala hétről hétre csökken és Kováčik keze alatt esik szét a bajnokság egységessége, mosolyt csal az arcunkra azt látni, hogy

a Fortuna Liga játékosai miként mutatnak be olyan dolgokat, amelyekkel csak akkor ildomos ékeskedni, ha a futball a teljes egészében a kisujjukban van.

A bajnokságunkban megszaporodott a labdazsonglőrök száma, akik azonban nem értették meg az úgynevezett Zidane-csel lényegét. Zidane a megalkotója, aki hatalmas labdarúgó volt, és aki csak akkor vette elő ezt a cselt, amikor arra megfelelő volt az idő…

A mi ligánkban hirtelen megszaporodtak a Zidane-cselek, mintha plusz prémium járna utána, tegnap pedig Koštrna is bemutatta… Így… Amikor egy csapat nagyon gyengén futballozik, és képletesen szólva maga a játékos sem élete meccsét játssza, abban a kockázatos helyzetben, amilyen az említett volt, a Zidane-csel meghúzása az önző baromságok netovábbja volt.

Kiko, remek futballista vagy és még jobb leszel, de ehhez kicsit több alázat szükségeltetik magához a labdarúgáshoz…

 

A teljesítményünk

Sorozatban harmadik alkalommal futballoztunk nagyon, de nagyon rosszul, és Hyballa jól jegyezte meg – ez volt a legrosszabb első félidőnk, amióta átvette a csapatot. A mérkőzés utáni véleményem az volt, hogy ez volt az egyik legrosszabb első félidőnk Világi úr DAC-ba lépése óta.

A rossz teljesítmény nem a pillanatokból fakadt vagy abból, hogy a Rózsahegy átlagon felülit nyújtott volna.

A védekezésükről sem zengenék ódákat, ugyanis a saját tizenhatosukból sokszor az ismert módszer szerint rugdalták ki a labdát: Aki a legmagasabbat rúgja, az lesz a csapatkapitány!

Vezettek néhány gyors ellentámadást és lőhettek volna még egy-két gólt, de… Oké, a Fortuna Liga első kilenc fordulójának katasztrofális színvonalát nézve a vendégek remek teljesítményt nyújtottak…csak viccelek…

A csapatunkat most nem elemezném, mindannyian láthattuk, hogy a szurkolók az utolsó percig buzdították a gárdát. Nem fütyültek, de ennek ellenére együttesünk nem hozott ki magából többet a nem átütő akaratnál.

A legutóbbi három összecsapás pont olyan volt, amilyet senki sem akar látni közülünk.

Az elmúlt kettővel kapcsolatos elégedetlenség a szándékkal és az akarattal is kapcsolatban lehet. Össze tudjuk ezeket hasonlítani, ezért úgy gondolom, ezen e két meccsen nem igazán égett a lábunk alatt a fű, és néhány játékos képletesen szólva, nem szántotta fel a pályát…

Ha azt mondjuk, hogy ezek a teljesítmények még mindig rendben vannak, akkor ezáltal jóváhagyjuk a bajnokság rettenetes színvonalát, és lepecsételjük a minőségtelenség bizonylatát azzal, hogy ez nekünk elég. Hm… a nagyjából 8000-10 000 rendszeres néző viszont talán nem elégszik meg ennyivel, és szerintem a tulajdonos sem. Hajrá, DAC! Megyünk tovább!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább