Britney Spears felemelkedése és bukása

Fotó: Pixabay.com

A 2000-es évek elején biztosan akadt jó pár álarcosbál, ahol Britney Spears is megjelent valamelyik kislány személyében. A MTV zenecsatorna unos-untalan nyomta a piros latexruhába öltözött énekesnő klipjét, amiben énekelte, hogy Oooops, I dit it again. Az akkor 18 éves énekesnő egy pillanat alatt vált gigasztárrá. Anno biztosan nem erre a jövőképre tette fel magánéletét és karrierjét. A maholnap negyven éves énekesnő az őt körülvevő emberek, állítólagos jóakarók csapdájába esett. Vajon tehetségesnek lenni áldás vagy átok?

Britney Spears 1992-ben, tízévesen került először képernyőre egy tehetségkutató versenyben. Az igazán áttörő siker azonban 1999-ben jött el a karrierjében. Egy alaposan megtervezett, minden részletében átgondolt imázst építettek számára – a szexisen bájos fiatal énekesnő, aki természetesen szűz és egy másik sztárénekes elkötelezett szerelme, Justin Timberlake-é. Énekesi pályája során rengeteg márkanév arca lett, megjelentek kisebb-nagyobb slágerei, és annál is nagyobb botrányai, például amikor 2003-ban Christina Aguilerával és Madonnával szerepelt az MTV VMA színpadán, s az utóbbival a show hevében még egy csókot is megejtettek. A popikon ekkorra kétségtelenül a legnagyobb zenei események királynője lett.

Mélyrepülése férjével való válása után kezdődött. Elveszítette gyermekei felügyeleti jogát, többször volt pszichiátriai kezelésen, kopaszra borotvált feje bejárta a világsajtót, sőt, egy jogi eljárás folyamán a mentális állapotára való tekintettel édesapja gondokságába került. A történet furcsa és meghökkentő részleteit egy idei dokumentumfilm mutatja be:

Rajongói folyamatosan kiállnak a világsztár mellett, a #FreeBritney mozgalom egy igazságtalan és jogfosztott helyzetre hívja fel a közvélemény figyelmét, amelyben azt hangsúlyozzák, hogy az énekesnőt támogató környezet valójában korlátozza, kihasználja Britney hírnevét, és főleg anyagi forrásait. Bár Britney eddig nem hallatta hangját ez ügyben, a legutóbbi tárgyaláson, melynek tárgya a gondnoksága volt, már ő is ebben a szellemben nyilatkozott.

Szülőként tehetséges, valamiben kiemelkedő gyermeket nevelni nem egyszerű feladat, felismerni a lehetséges buktatókat, megtalálni a gyermek valódi határait és nem túllépni azokat, hatalmas bölcsességet, önuralmat igényel. Vajon hol bukik el a dolog, amikor többet ártunk, mint segítünk gyermekeiknek…és felismerjük-e egyáltalán káros szülői viselkedésünket.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább