Hamerzeit! – Az Új Germán Medicináról | Sárkány ellen sárkányfű

A cikk megjelent a Klikk Out 2021/09. számában.

Hallottál már az Új Germán Medicináról? A magyar oldalakon esetleg Biologika név alatt is találkozhattál vele, s ez esetben valószínűleg ismerősen cseng Ryke Geerd Hamer neve is. Egyetértesz azzal, hogy az egész nyugati orvostudományt, úgy, ahogy van: szikéstül, vakcinástul, pirulástul sutba kéne dobni, mert semmi értelme nincs? Hát akkor most mesélek neked valami érdekeset erről a Hamer nevű fickóról meg az Új Germán Medicina nevű rendszeréről, amely nem épp csekély dologgal kecsegtet. Nevezetesen azzal, hogy minden testi nyavalyánk okát ismeri, egyúttal pedig megoldást is tud nyújtani rájuk…

Megrázkódtatások

Ryke Geerd Hamer 1963-ban kapta meg az orvosi diplomáját, majd belgyógyászként tette le a szakvizsgát. Az életében akkor következett be egy hatalmas törés, amikor fiát (igaz, véletlen folytán) meglőtte az olasz koronaherceg, s a fiatal férfi több hónapig húzódó haláltusa után belehalt sérülése következményeibe. Az már csak hab volt a tortán, hogy a nyilván befolyásos kapcsolatokkal rendelkező elkövetőt felmentették a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja alól, és csupán hat hónapig tartó felfüggesztett büntetést kapott illegális fegyverbirtoklásért. Nem sokkal fia halála után Hamernél hererákot diagnosztizáltak.

Az orvos fejében ezen a ponton villant fel a körte. Meg volt győződve róla, hogy a betegség nem véletlenül ütötte fel a fejét, hanem minden bizonnyal a családját ért szörnyű tragédia hatására alakulhatott ki nála. Innen pedig már szép egyenes út vezetett elmélete kidolgozásáig, illetve az Új Germán Medicina névre keresztelt rendszere kifejlesztéséig.

Szabályok

Rövidesen Hamer 5 szabályban foglalta össze felfedezéseit. Ezek lényege, hogy minden, amit betegségként fogunk fel, az valamilyen sokkszerű negatív élmény hatására jön létre bennünk. A lélek, az agy és a test szerveinek „szentháromsága” egyszerre szenvedi meg ezt a megrázkódtatást, az agyban meghatározott területen lecsapódva az ahhoz a területhez tartozó szervben is azonnal pusztító folyamatok indulnak meg (daganatképződés, a szervműködés zavara vagy a sorvadásos folyamatok).

Ez eddig még nem is hangzik annyira vadul, de az igazán érdekes feltevések csak ezután jönnek.

Hamer szerint igazából nem is léteznek betegségek. Amit mi ekként élünk meg, az mind az eredeti konfliktus testi következménye, és eképp belehalni sem lehet egy betegségbe sem, legfeljebb a feldolgozatlan megrázkódtatás okozta testi-lelki kimerülésbe.

Ugyanezen logika mentén a dohányzásnak például semmi köze a tüdőrákhoz, és az immunrendszer sem működik olyan értelemben, mint ahogy mi azt eddig gondoltuk. A gyógyulás pedig a nyugati orvoslás kínálta kezelések révén lehetetlen, sőt! Hamer szerint ezek egyenesen mérgezik a szervezetet, és csak rontják a betegek életbenmaradási esélyeit.

De mondok még cifrábbat. Az Új Germán Medicina képviselői  teljesen abszurdnak vélik, hogy a baktériumokat, vírusokat és a gombákat kórokozókként tartjuk számon. Azok ugyanis nem hogy megbetegítenének minket, hanem épphogy a szövetek és szervek helyreállításában, valamint a daganatok elbontásában vesznek részt a gyógyulási folyamat során, csak szegényeknek elég rossz a marketingjük.

Sőt, a vírusoknak szerintük még a létezése is erősen vitatott – ha egyáltalán vannak is, csak minimális hatással lehetnek a szervezetre. (Mondjuk az elmúlt két év történései nem épp erről tanúskodnak, bár vannak, akik ezzel nem értenének egyet.)

Megoldások

Mivel a problémát a magunkba fojtott, nem kibeszélt, magányosan átélt konfliktus okozza, azt csakis az eredeti trauma megoldásával, az azzal való szembenézéssel, és a lelki sebek beforrasztásával lehet orvosolni. A súlyos betegségek megelőzése érdekében tehát nem árt beszereznünk egy bizalmast, akinek a vállán kisírhatjuk magunkat. Persze, ha ez ilyen egyszerű lenne, akkor egy jó barát, vagy egy pszichológus is elég lenne ahhoz, hogy sose nyomjuk az ágyat. De azért a biztonság kedvéért megnézhetünk egy-két Biologikáról szóló oktatóvideót a Youtube-on, esetleg befizethetünk valamelyik tanfolyamukra, hiszen a gyógyulásunkért mi magunk vagyunk a felelősek, és mindent meg kell tennünk az érdekében. (Csak épp orvoshoz ne menjünk.)

Egyébként pedig az egész betegség dolog azért történik velünk, hogy az átélt élménynek hatására valamit megtanuljunk, hogy fejlődjünk, és bizony ez evolúciós szükséglet, az egészet az Anyatermészet szervezte így.

Orvos

Problémák

A problémák ott kezdődnek, hogy – amint Meleg Sándor dietetikus is rámutat – ez az elmélet komplett tudományterületek tudásanyagával megy szembe. Példának okáért egy mikrobiológus, onkológus, vagy akár egy pszichológus szemöldöke is minden bizonnyal fennakadna ezen tételek hallatán. Bár a szervezetünkben valóban jelen vannak olyan baktériumok, melyek működése a mi számunkra is jótékony, a mikrobiológusok aligha értenének egyet azzal, hogy ez mindegyik baktériumra egyformán igaz. (De ha volt már valaha elfertőződött sebed, vagy gyulladt be a fogad úgy, hogy kénytelen voltál antibiotikumkúrát folytatni, akkor valószínűleg  te sem fogsz.)

A vírusok létének tagadása pedig a 21. században körülbelül olyan, mintha nem hinném el, hogy létezik a Kínai Nagy Fal, csak azért, mert még nem látogattam el hozzá.

Az Új Germán Medicinára szeretnek „mérnöki pontosságú”, precíz rendszerként hivatkozni, biológiai törvényszerűségekről beszélnek, és hangsúlyozzák vele kapcsolatban a reprodukálhatóságot, ami egyébként nagyon fontos lenne az eredmények igazolhatósága szempontjából. Azt állítják például, hogy az agyi CT-n tökéletesen látszanak a koncentrikus körök azon a területen, ahol a sokkhatás lecsapódott (ezt hívják ők Hamer-gócnak), s ugyanazon betegség esetén ez mindig ugyanabban az agyi régióban mutatkozik. Ez például nagyon könnyen bizonyítható lenne, ha így lenne, csakhogy – mint David Gorski sebész és rákkutató rámutat – a módszer egyik követőjének sem sikerült ezt soha bizonyítania, a radiológusok szerint pedig a CT-ken elvétve előforduló hullámos minta egy képalkotási hiba eredménye.

Ugyan a lelki és testi egészségünk valóban erős kölcsönhatásban van egymással, igencsak erős túlzás azt állítani, hogy minden nyavalyánk a fejünkben kezdődik. A Biologika elmélete példának okáért nem számol a veleszületett betegségekkel, de egy egyszerű nátha, gyomorrontás vagy influenza sem nagyon illik bele a felállított képletbe. Igaz, nem is nagyon beszélnek ezekről, inkább a rákról, illetve „rákkal egyenértékű betegségekről”, melyek közé szerintük olyan különböző kórképek, mint a cukorbetegség, vagy akár a szklerózis multiplex is beletartoznak.

Hamer orvoskollégái sem voltak oda az elméleteiért, már a hetvenes években sem. Habilitációs munkáját a Tübingeni Egyetemen, ahol egyébként a tanulmányait végezte, állításainak teljes megalapozatlanságára hivatkozva elutasították, hiába próbált azzal kontrázni, hogy a mi Nagyszombati Egyetemünkön már igazolták néhány tézisét. Pláne, hogy ez utóbbi állításának sem volt semmi valóságalapja.

1986-ban visszavonták az orvosi engedélyét is, ám az illegális praktizálással nem hagyott fel. Betegeit rendre beszélte le az orvosi kezelésekről, amire sajnos rengetegen az egészségükkel vagy az életükkel fizettek.

A doktor országról országra menekült, mivel több helyen is letöltendő börtönbüntetéssel sújtották páciensei veszélyeztetése, illetve engedély nélküli praktizálás miatt, egészen 2017-ben bekövetkezett haláláig.

Összeesküvések

Hamernek persze megvolt a maga elmélete azt illetően, hogy kinek köszönhette utolsó évtizedei megpróbáltatásait.

Szerinte a zsidók hurcolták meg, vetették el orvosi engedélyét, záratták rácsok mögé és feketítették be a nevét bosszúból, amiért lerántotta a leplet mesterkedéseikről. Nem félt hangoztatni ugyanis, hogy a modern orvostudomány az emberiség nem zsidó részének elveszejtésére kitalált összeesküvés egyik leghatékonyabb fegyvere.

A betegeknek adott morfium halálos méreg, a kemoterápia során használt tűkön keresztül pedig chipeket juttatnak a mit sem sejtő páciensek testébe, amelyeket aztán szatellitok segítségével aktiválni lehet a még biztosabb pusztítás érdekében. Ez utóbbi valamiért kísértetiesen ismerősen cseng, mintha hallottam volna már valahol… Mindenesetre képzelőerőnek nem volt híján az exdoki.

Következtetések

Kétségkívül korunk egyik legrettegettebb betegsége a rák, mely Hamer követőinek rendszerében is központi jelentőséggel bír. A szív- és érrendszeri megbetegedések után a legtöbb emberéletet a daganatos betegségek követelik, az orvosok és kutatók pedig világszerte gőzerővel dolgoznak azon, hogy teljes egészében megértsék és jól gyógyíthatóvá tegyék a betegséget. Erőfeszítéseiknek köszönhetően ma már szerencsére nem jelent halálos ítéletet ez a diagnózis sem. Ettől függetlenül eszméletlen küzdelem vár a rákos (és egyéb súlyos kórokkal küzdő) betegekre, amely lelkileg is iszonyatosan megterhelő, és sebezhetővé teszi az embert.

Mindamellett, hogy sokan őszintén segíteni akarnak, és a megoldást keresik, erre a sebezhetőségre sajnos sokan ipart is építettek, és a lehető legkülönfélébb módokon igyekeznek pénzt kicsikarni az utolsó szalmaszálba is kapaszkodni vágyó páciensektől, akik – teljesen érthető módon – félnek az invazív, fájdalmas, és kellemetlen mellékhatásokkal járó terápiáktól. Az egyszerű megoldásokkal sáfárkodó sárkányfűárusok mondandója azonban hiába imponáló, végső soron csaknem mindig önmaguknak hoz csak hasznot.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább