HC DAC–DHC Plzeň 26-22 – Kilences Stano Mašekkal

HC DAC DUNASZERDAHELY–DHC PLZEŇ 26-22

A szerdai sikeres kupadöntőbe jutás után ma este újra pályára léptek lányaink a MOL Liga huszadik fordulójában a tabella nyolcadik helyezettje, a cseh Plzeň ellen. Újra toronymagas esélyesként vártuk a párharcot, viszont sajnos még mindig sérülésekkel és betegségekkel bajlódunk. Csak tíz mezőnyjátékos állt a rendelkezésére Debre Viktor mesternek.

Az első félidő két játékstílus ütközete volt. A sárga-kékek többnyire felállt védelem ellen próbáltak érvényesülni, a vendégek pedig gyors játékból, mindamellett a kilencesen kívüli átlövéseket erőltették. Ami döntőnek számított, az a különbség a két kapusteljesítmény. Amíg a vendégek hálóőrének kilenc védése volt, addig a mi kapusainknak sajnos csak három.

A fordulás után gyors, dinamikus játékkal és 4-0-ás sorozattal megfordítottuk a meccset. Gyors gólokat szereztünk a rendezetlen vendégvédelemmel szemben. Nemsokára viszont kicsit beragadtunk, túl sok helyzetet kihagytunk, de szerencsére az ellenfél is elég sterilen játszott a meccs ezen szakaszában.

A végjátékban viszont következtek Juhos Kata percei, aki a szélről, betörésből és átlövésből sorra lőtte a gólokat, így végül, akkor is, ha a vártnál nehezebben, de a lányok bezsebelték a két pontot.

Óriási gratuláció a csapatnak, hogy megfogyatkozva, a második félidőben csak hét gólt kapva ezt a meccset is végül hozták. Folytatás: szerdán a bajnok Most otthonában. HAJRÁ, DAC!

 

Stanislav Mašek: 40 éves vagyok, a DAC aktív játékosa, egész életemet a kézilabdának szenteltem, karrierem túlnyomó részét pedig Dunaszerdahelyen töltöttem, emellett viszont Nyitrán, Vágsellyén és Gútán is tevékenykedtem. Pillanatnyilag edzői tanulmányokat folytatok.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább