Döntetlen lett, de Magyarország így is győzött! | Magyar virtus, Robertóval

Magyarország–Németország 1:1 (1:1), Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzés

Valószínűleg a legnagyobb pozitívum, ami az utóbbi időben érhette a magyar focit, az az emberek iránta való érdeklődése. Visszatértek a szurkolók, jóval az eseményt megelőző napokban – sőt talán hetekben – minden jegy elkelt a Puskás Arénában megrendezésre kerülő magyar–német mérkőzésre. Még úgy is, hogy tudvalevő volt, aznap lesz majd az Irigy Hónaljmirigy jubileumi koncertje is, és ezt most egyáltalán nem viccnek szántam. 2022 minden bizonnyal ismét a magyar foci reneszánszának éve lesz, amolyan „mini Európa-bajnokság” – egyben három korábbi világbajnokkal -, ahol nemhogy nem végez pont nélkül a nemzeti tizenegyünk, hanem klasszis teljesítményekkel abszolút felülmúlja a legmerészebb várakozásokat is!

– Magyar csapat, magyar szív – a lelátó újra hív!

Köszönhetően Rossi mester bátor és szimpatikus döntéseinek is, a meggypiros címeres mez viselői ismét önbizalomtól duzzadóan várhatták a Nemzetek Ligája soron következő, immár harmadik felvonását. Visszagondolva a legutóbbi, szépemlékű német–magyar összecsapásra is, ahol a mi – akkor még dunaszerdahelyi – Schäfer Andrisunk szerezte találatától meghűlt a vér a precizitásukról híres német Nationalelf ereiben. Andrisról viszont azt is tudtuk, hogy ezúttal hiányozni fog a pályáról, ahol:

A tavalyi Európa-bajnokság fantasztikus hangulatát idéző körülmények között – telt ház, csaknem hetvenezer szenvedélyes és büszke magyar szurkoló előtt – fogadtuk a németeket.

A kezdő sípszó előtt óriási élőképpel örvendeztették meg a csapatot, de egyben egymást is a magyar drukkerek. A kapu mögötti teljes lelátórész piros-fehér-zöldbe borult:

– NEMZETI 11 – ez a felirat volt olvasható a látványelemekből egyenként kirakott koreográfián.

Elkezdődött a mérkőzés: a hatodik percben máris micsoda helyzet, és abból mekkora magyar gól született! – Nagy Zsolt 1:0, viszont sokáig nem örülhettünk, hiszen a németek szinte azonnal kiegyenlítettek. Álomszerű kezdés, majd rögtön hidegzuhany, de micsoda pazar hangulat:

Szívetek felett a címer, azé a nemzeté, amiért ma minden erőtökkel küzdenetek kell! – Mi pedig minden erőnkkel szurkolunk nektek!

Némi védelmi megingástól eltekintve, a tudatosan és taktikusan játszó magyar nemzeti tizenegy minden kétséget kizáróan egyenrangú ellenfele volt a németeknek az első félidőben. Helyzetei is adódtak, különösen Fiola villogott a jobbszélen…

…de írhatnám úgy is, hogy a magyarok ismét megtanultak focizni, vagyis nem volt véletlen sem az angolok elleni győzelem, sem az olaszországi tisztes helytállás!

A hálás közönség pedig vastapssal kísérte őket 1:1-es részeredménnyel az öltözőbe. A fordulás után nagyjából ott folytatódott a mérkőzés, ahol az első 45 perc után abbamaradt: egyelőre cserék nélkül, némi német mezőnyfölénnyel, de újabb magyar helyzetekkel is. Az egyre élénkülő német fölényt Rossi mester cserékkel próbálta megtörni, a közönség ugyanakkor szakadatlan biztatással:

– Mindent bele, mindent bele! – na meg az újkori klasszikus nótával:

– Az éjjel soha nem érhet véget, varázsolj nekünk valami szépet…!

Ádám Martin beállásával újabb lehetőségeket dolgoztak ki a magyarok, egyébként a labdatartásban pozitív mutatókkal bíró német csapat mellett a kaput eltaláló lövések tekintetében végig Rossi fiai álltak jobban.

Öt percet hosszabbított a játékvezető, öt hosszú percet, de a mérkőzés elején kialakult végeredményen semmi sem változott.

Kétségtelen, hogy a németek többet birtokolták a második félidőben a labdát, de az 1:1-es végeredményért nem éppen a magyar labdarúgó-válogatottnak kéne magyarázkodnia! A lefújást követően a nagyszerűen összerakott, kompakt társaság képét mutatva menetelő nemzeti tizenegy, illetve a csapat cseréi, valamint annak szakmai stábjával egyetemben közel hetvenezer torokból szólalt meg a nemzeti imádságunk. Ez a küzdelmes döntetlen felér egy újabb nagyszerű magyar győzelemmel!

Három nap múlva, kedden ismét megmérettetés vár majd a magyarokra, ezúttal Angliában folytatódhat a sziporkázásuk. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

MAGYARORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1:1 (1:1)

A magyar gólt Nagy Zsolt lőtte.

MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Styles (86. Vécsei), Nagy Zs. (69. Nego) – Sallai (76. Gazdag), Szoboszlai – Szalai Á. (69. Ádám). Szövetségi kapitány: Marco Rossi.

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a Magyarország–Németország (1:1) Nemzetek Ligája mérkőzésről

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább