Ünnep az asztalnál – Fekete Norbert receptje

FOTÓK: UGRÓCZKY ISTVÁN, ARCHÍV

Karácsony közeleg: három csallóközi séfet kértünk meg, hogy ajánljon asztalunkra egy ünnepi receptet. Tatai Robi, Fekete Norbert és Bindics Imre mesterszakácsok vállalták a felkérést, köszönet érte! Lássuk Fekete Norbert ajánlatát. Jó étvágyat!

 

TEPSIS TEJFÖLÖS-SZALONNÁS FOGAS KRUMPLIÁGYON, NAGYMAMA RECEPTJE ALAPJÁN

Mi a karácsonyi menüt almával szoktunk kezdeni, amit a családfő annyi részre vág, amennyien az asztal körül ülnek, azt illik elfogyasztani: mindez azt szimbolizálja, hogy együtt marad a család. Aztán mindenki választ egy diót, amit feltörünk – ez az egészséget hivatott megjósolni, majd ostyát eszünk mézzel, fokhagymával. Ezután következik a savanyú lencseleves és halászlé, rántott ponty vagy fogas – a receptjét még az édesanyámtól lestem el –, hagymás burgonyasaláta. Desszertnek pedig mákos gubát és piskótás-gyümölcsös almatortát szoktunk készíteni.

A megtisztított sügért sózzuk, borsozzuk, köménymaggal megszórjuk, a tepsire helyezünk néhány szelet házi füstölt szalonnát, ráhelyezzük a sügért, a tetejét is befedjük a szalonnával és betakarjuk alufóliával, 20-30 percre behelyezzük a 200–220°C fokra előmelegített sütőbe, ezután meglocsoljuk kb. 1,5 dl tejszínnel és kitakarva pirulásig sütjük. Végül citrommal tálaljuk.

KAPCSOLÓDÓ:
Tatai Robi, Fekete Norbert, Bindics Imre | Sokszög
ELŐZŐ RÉSZEK:
Ünnep az asztalnál – Tatai Robi receptje
Ünnep az asztalnál – Bindics Imre receptje

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább