3+1 példa arra, hogyan okoskodtam tavaly | Editorial-válogatás

Grafika: Gocoň László / Fotó: Pixabay.com

2023 az az év volt, amikor még mindig háborúztunk egymással. A covid csúcsa már tulajdonképpen lecsengett, a józan észnek viszont továbbra is helyt kellett állnia, és rohadtul nem volt könnyű dolga. Ehhez próbáltam én is hozzátenni a magamét. Íme, egy kis válogatás mindebből.

1. Lesz itt még valami, mire felnövünk?!

Mikor az ember a gyerekére néz, vagy a még meg sem született gyerekére gondol, eszébe jut, milyen világ lesz itt, mire ő felnő és dönthet az életéről. Milyen közeg fogadja majd, félnie kell-e, ha bárhogy is dönt, és amire a szülő talán leginkább befolyással tud lenni, milyen színvonalú szellemi/érzelmi eszköztára lesz ahhoz, hogy bármiről is döntsön.


Editorial
Pixabay.com

2. A tanár az, aki

A tanár az, akinek a léte felfoghatatlan. Mit keres ott? Mi hajtja? A tanár az elme kertésze, palántáz, nemesít. Aki kérdez, de nem választ vár, hanem rügyeket.


Editorial
Fotó: Alice Oseman

3. A nevem Tóni. Okos Tóni!

Irigylésre méltó az a magabiztosság, határozottság és éleslátás, amelyek vélt birtoklásával némelyek beleszólnak mások életébe. Ezzel a lendülettel ugyanis söprögethetnének a saját portájuk előtt is, abba még senkinek nem törött bele a keze. Ehelyett viszont inkább saját trónjukat és jogarukat kovácsolják, hogy megmutathassák belőle és általa, merre van észak.

 


+1 Az őszinteség lehetne a legjobb terv

(Az új évre való tekintettel)

Apu őszinteségnek álcázott ítélkezése vagyok. Nem mindegy, hogy csak őszinte vagy ő csak szinte. Ahogy az igazság is helyenként csak egy megtoldott gazság.

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább