Magabiztos DAC-győzelem a Somorja ellen

(DAC–Somorja [4:1] előkészületi mérkőzés, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Január utolsó napján felkészülési mérkőzésen a MOL Akadémián léptünk pályára, ahol partnerklubunkat, az STK 1914 Somorját fogadtuk. A téli alapozásunk eredmények szempontjából eddig meglehetősen felemásra sikeredett, ráadásul a rengeteg távozó játékos mellett csupán a horvát Dolček és az észt Jürgens a biztos érkező.

Nyilván a téli erőmérők nem feltétlenül a győzelmekről szólnak, ám ahogy azt már megszoktuk, a DAC-szurkoló sikerre éhes és a csapatépítést szeretné „kora reggel” letudni. Szerdahelyen viszont lassan „este lesz”, és mi még mindig a „sűrű erdőben” bóklászunk. Az ilyen „lájtos” mérkőzések pedig, mint pl. a Somorja elleni is, bajnoki viszonylatban szerintem nem túl mérvadók.

Risvanis a Slovanban!

Az olyan hírek, mint például Risvanis Slovanba „távozása” pedig a leglojálisabb drukker idegrendszerét is próbára teszik. Itt azért a tisztánlátás végett illik megjegyezni, hogy a görög védő előbb a „vakvilágba” távozott, s csak azután környékezte meg őt a pozsonyi égszínkék klub. Ráadásul teljesen ingyen! A DAC nem tartott igényt a játékára, de a Slovanba befér? Ki érti ezt?

Veszelinov Dani ment a Videotonhoz, majd hivatalossá vált, hogy Alex Pinto a portugál Gil Vicente csapatához igazol.

Nos, Risvanis a maga idejében a legjobb védő volt a ligában. Ki rakta félre, ki építette le? Veszelinov Dani tehetséges kapus volt, és egyértelműen kevesebbet „lepkézett”, mint Petráš. Alex Pinto kiváló jobb futó hírében állt, a legtöbb assziszttal a csapatban. Szolgai Mátét még a felnőtt válogatott is behívta az összetartásra, ám itt egy edző sem látott benne fantáziát? Az eredeti Csíki sör finom! Amit nálunk árulnak nyomokban sem tartalmazza.

Folytathatjuk a sort napestig, persze mindenről a nyughatatlan szurkoló tehet (sic!).

Igaz, szépen le volt írva a klub honlapján, hogy Pintót érvényes szerződés mellett engedtük el, mivel így „közelebb lehet a családjához”. Csak az a bökkenő, hogy január elején Risvanisszal együtt Alex is rajta volt a csallóközi nép „pletykafészkén”. Eszerint felkészül Andzouana? Szörnyen cserfes a közeg, de csak mert szívügye az embereknek a foci. Remélni szeretnének.

Nagyon készültem erre a találkozóra, alapból imádtam gyerekkoromban is, ha a felnőtt csapatunk – akárcsak megkülönböztető dresszben – összecsapott a tartalékkal.

Végül Emese lányunk „nyert”, illetve fölötte győzedelmeskedett a betegség, így maradt a DAC YouTube-csatornája. Vigyázzatok magatokra srácok, tombol a járvány az óvodákban, iskolákban! A meccsen egy rutinos spanyol támadót teszteltünk Rubén Rochina személyében. Közel 200 mérkőzés van a háta mögött a spanyol élvonalban, viszont sérülés miatt hosszú kihagyás után áll. Nyilván egy La Ligás spíler, ha egészséges, meg kéne, hogy éljen a mi nem túl acélos bajnokságunkban. Ismét játéklehetőséget kapott a győri Keresztes Krisztián, illetve mind nálunk, mind a somorjai farmcsapatunkban az akadémiánk feltörekvő tehetségei. Az első félidő két dunaszerdahelyi gólt hozott: Vitális szabadrúgásból, míg Trusa fejjel volt eredményes. Az első 45 percben pályára léptek:

DAC, 1.félidő: Petráš – Raška, Kaša, Brunetti, Andzouana – Herc, Romero, Vitális – Rochina, Trusa, Kucman.
STK, 1.félidő: Németh A. – Kachút, Marić-Bjekić, Szolgai B., Rovis – Demjanovič, Angyal, Vidnyánszky – Csóka B., Olejník, Leginus.

A szünetben Xisco Muñoz mester tíz mezőnyjátékost cserélt, csupán Petráš kapus maradt a helyén a 69. percig. Ekkor egy fiatal hálóőr, az akadémián pallérozódó, görög származású Vasileios Kaltsas állt be a sárga-kékek kapujába. A szimpatikus somorjaiak erejéből 2:0-ás állásnál csupán a szépítésre futotta – a gólt még Petráš kapta. Ezt követően dunaszerdahelyi oldalon Krivokapić és Barišić talált be, kialakítva így a 4:1-es végeredményt. Négy perccel a vége előtt Redzic büntetőjét Németh Attila, a somorjaiak fiatal portása védte. A második játékrész felállításai:

DAC, 2. félidő: Petráš (69. Kaltsas) – Gruszkowski, Zemko, Keresztes, Mendez – Redzic, Dimun, Káčer, Záhradník – Krivokapić, Barišić.
STK, 2. félidő: Németh A. – Pančík, Lami, Szolgai B., Polniš – Horváth P., Botló, Piminov – Owusu, Urban, Oros.

A DAC-nál a Goure, Csinger, Gavrić hármas továbbra is sérült, Čermák és Veselovský betegség miatt hiányzott, Dolčeknek kisebb izomsérülése van, Jürgens és Popović egyéni edzést abszolvált, míg Ramadan továbbra is az Ázsia Kupán remekel. Szombaton, a tavaszi főpróbán a cseh Zlín együttesét fogadjuk. A mérkőzést a tervek szerint immár a MOL Arénában rendezik. Szombathoz egy hétre, február 10-én a Szakolca ellen kezdődik a Niké Liga tavaszi idénye. Hajrá, DAC!

DAC 1904 – STK 1914 SOMORJA 4:1 (2:0)

Gólszerzők: Vitális, Trusa, Krivokapić, Barišić – illetve somorjai részről Urban.

(Roberto)

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább