Szív a szíven Aurorával

A jog és a paragrafusok után az alkotóvágy az ergonomikus hordozók felé terelte útját, így született meg saját tervezésű és kivitelezésű Aurora ergonomikus hordozója. Lelkes Hajnalkával beszélgettünk.  

A városban egyre több a hordozós anyuka, hál’ istennek, már a többség sem tartja az ördögtől valónak a hordozást. Mit mondanál el azoknak, akik még mindig kételkednek a hordozás előnyeiben?

Anyaként a hordozásra elsősorban mint túlélőeszközre tekintek, hatalmas segítség, amikor fogzás, betegség miatt a lányom kizárólag hurciban van el, és akadnak „anyára tapadnék“ napok is, a házimunka pedig ekkor sem várat magára.

Erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot, serkentő hatással van a tejtermelésre, tehát szoptatási gondoknál kimondottan ajánlott, az altatás egyik leggyorsabb formája, lázcsillapításra is alkalmazható, és nagy segítség hasfájós babák gondozásánál.

Mi az Aurora története?

Nyolchetes volt a lányom, amikor rátaláltam a hordozásra. Három napon belül megvásároltam az első kendőmet, pár hónap múlva pedig az első kendőből készült csatos hordozómat.

Mivel azóta is napi szinten több órát hordozok, ezért evidensnek éreztem, hogy legyen egy saját hordozóm, amelyet az elképzeléseim alapján készíthetek el. Az első csatosom megvásárlása után tudtam, hogy egyszer a saját készítésű hordozómban szeretném hurcizni a lányom.

Ezután rengeteg keresgélés, utánajárás következett, majd kb. háromnegyed év elteltével megszülettek az első Aurorák.

A te példád kitűnően mutatja, hogy az anyasági szabadság nemcsak a gyermeknevelésről szólhat, a nő több szerepben is megállja a helyét.

Mindig is szerettem aktívan élni az életem, több mindennel foglalkozni egyszerre. Bár kislányom mellett unatkozni nincs időm, és napi 24 órás elfoglaltságot jelent, mégis egy anyának is szüksége van arra, hogy kiszakadjon a mókuskerékből, és megvalósítsa az ötleteit, elképzeléseit. Nem tagadom, sokszor éjjel ötletelek, de hatalmas segítségemre van édesanyám és férjem is, akikre bármikor nyugodt szívvel rábízhatom Lilit, a kislányomat. Nem utolsó sorban jól jön, ha valaki előre tervez, beosztja a házi munkát, pozitívan áll az előtte álló nehézségekhez, és van humorérzéke.

Én így próbálom túlélni a mindennapok akadályait. Az anyaság életem legszebb és egyben legnehezebb feladata. Tudom, hatalmas közhely ez a megfogalmazás, de valóban így érzem. Lili az életünknek teljesen új értelmet adott, most, hogy már benne van minden huncutságban, újraélem vele a gyermekkoromat. Születése óta teljesen más dolgok iránt kezdtem érdeklődni, kinyílt egy új világ, amely minden nap tartogat meglepetéseket.

Férjemmel igyekszünk következetesen nevelni őt. Csak remélni tudom, hogy egészséges, boldog, kiegyensúlyozott felnőtt válik belőle.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább