Az új SEAT Leon és Ibiza

Kár is tagadnom, már az előző Leon is nagyon a szívemhez nőtt. Ez a design nálam mindig is nyerő volt. Erős, kontrasztos élek, és mindez a VW konszern csoportjából. Nekem nem kell több.

Ez az újítás nem érintette a futóművet, viszont ezen kívül elég sok minden változott. Megújultak a LED fényszórók, változtattak a belsőn. Kapott néhány új erőforrást is. Ám!!! Ami a legjobban meglepett, az a CUPRA változat. Az előző modellnél 280 lóerőt tudott a csúcsgép, mindezt első keréken. Gondolom a VW nem engedte, hogy konkuráljanak a Golf R-nek, hiszen az 300 lóerő négykerék-meghajtással, ami valljuk be, más dimenzió. Na most, a ráncfelvarrott Leon ST (kombi) CUPRA megkapta szintén a 300 lovas erőforrást, s mindehhez jár a 4×4-es meghajtás is! Hát enyhén szólva is nagyot néztem! Viszont nagyon örülök, hiszen a CUPRA vonalai mindig is jobban tetszettek.

Még 2016 végén jelent meg a Leon ráncfelvarrott változata, most pedig bemutatták az Ibiza legújabb kiadását. Mikor megláttam róla az első fotót, el kellett gondolkodnom… Elsőre olyannyira hasonlít a nagy tesóra, hogy néhány embert simán megtéveszthet. Persze pár másodperccel később azért rájövünk, hogy ez csak egy Ibiza, viszont meg kell hagynom, nagyon csinos lett. Még nagyobb öröm lenne, ha készülne belőle egy CUPRA változat is, el tudnám képzelni a VW Polo GTI 192 lovas erőforrásával. Egy ilyen kis autóban ennyi lóerő eléggé meglepő tud lenni, nem beszélve arról, ha kicsit „megpöccintik”.

A Leonból én az 1.8TSI erőforrást választanám, vagy pedig a CUPRA változatot. Az 1.8 TSI felépítése megegyezik a CUPRA 2.0 literes erőforrásával, még a rajta található turbó is 1 az 1-ben passzol az 1.8-as erőforrásra.

 

Képek forrása: www.seat.sk

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább