12 cikk a rövidesen lapozható augusztusi Klikk Out-ból!

Ugróczky István fotóján interjúalanyunk, Stredl Tamás

Letelt a nyári szünet fele, máris jövünk a következő adag tartalommal, legyen mit lapoznod augusztusban is.

Mutajuk is gyorsan, miről olvashatsz lapunk augusztusi számában!

Nemeshodosi Nagy Lakoma

Idén összecsődítettük a Csallóköz legjobb éttermeit, azoknak is a legjobb szakácsoit, hogy a Lakomán mutassák meg tudományuk legjavát. Itt lesz a Hencz-Pub, a tallósi Malom Csárda, a Peter’s Bar, a Platán Panzió, a Betyártanya meg a Villa Rosa is. Úgyhogy affelű kítsíg nincsen, hogy mindenki megtalája az ő szája íze szerint való falatot.

Szerző: Ugróczky István

Editorial

Legyetek jók, ha tudtok!

„…Volt itt már annyi minden, és annyi mindennek az ellentettje is, hogy pár apróság miatt kimondottan szuper így az uborkaszezon közepén azt érezni, hogy valami bimbózik odabent. Sokakban. Történt pár olyan apróság, ami miatt nem kell se globálisan, se lokálisan pironkodni…”

Szerző: Szilvási Tibor

Interjú Stredl Tamással (Buena Coffee House)

Ez nemcsak arról szól, hogy megnyomok egy gombot,

és kijön valami folyadék

„Amikor elkezdtem dolgozni, aránylag elég sok, napi 3-4 kávét is megittam. Somorján dolgoztam egy bankban és az ügyfelekkel gyakran leültünk egy kávéra. Nagy híve voltam a Segafredónak, mivel az közel volt. Aztán amikor idekerültem Szerdahelyre, rátaláltam az akkori, kicsi Buenára, amely még a korábbi tulajdonosé, Csiba Palié volt. Itt tapasztaltam, hogy a kávénak más íze is lehet, és kezdtem el minőségi kávékat fogyasztani.”

Szerző: Szilvási Tibor / Fotók: Ugróczky István

Ilyen van nekem

Ernő kilenc különleges gitárja

„Ernőt sokan ismerhetitek a Jönvukk-korszakból. A bandából, amely elsőként játszott a környéken „no-school hiphop”-ot. A metálzene szerelmeseinek is ismerősen csenghet a neve, hiszen a SiCK zenekar dicső basszusfelelőse, újabban pedig egy pozsonyi bandával, a Rust2Dusttal nyomja, amellyel már többek közt a Limp Bizkit előzenekaraként is szerepeltek Pozsonyban. Ernő lakásában egy szoba csak a gitároké, melyek szépen, egymás mellett lógnak a falon. Mintha mindegyik mondani akarna valamit, közben a háttérben halkan hallatszik, ahogy vibrál a mély frekvencia. Van is mondanivalójuk, hiszen Ernő mindegyikhez külön sztorit fűzött, bemutatva mind a kilenc modellt, az elsőtől az (eddig) utolsóig.”

Szerző: Kovács Ákos / Fotók: Ugróczky István

Vendéglőlesen picit másként

Megtámadtuk Mundi Jóska Betyártanyáját

Tudtuk, hogy eljön ez a pillanat – egy Vendéglőlesen Jóska Betyártanyáján, méghozzá úgy, hogy nem Jóska értékeli régiónk finomságait. Bevállaltuk mi helyette. Na, nem volt ez ám olyan nehéz döntés, mi, klikkoutosok örültünk is ennek a kihívásnak. A nagy nap Péter-Pálra esett. Megjegyzem, a főnökünk Péter, tehát ünnepeltünk is.

Szerző: Poór Tibi / Fotók: Ugróczky István

Sportos

Amikor három interjú több mint tíz

„Marco elérzékenyült, mint egy igazi férfi… Az erős férfiak jellemzője, hogy van bátorságuk kimutatni az emócióikat, nem szégyellik, mert tudják, mikor illő keménynek lenni, és mikor illő kimutatni, hogy emberek vagyunk, akik érzelmekkel bírnak. Hm… Én aláírom. A világ legjobb dolgai sosem születtek előírások alapján. A fasza dolgokba az életet, a fantasztikumot, az érzéseket, a kreativitást, az emóciókat és a tudást préselik bele.”

Szerző: Poór Tibi / Fotó: Fekete Nándor

Interjú Katona Henivel

Szeretem kínozni magam a verseny előtt

Bevallom, nem az én ötletem volt, hogy elinduljak. Az elsőnél Méry Károly és Fiedler Andrea biztatása és felkészítése kellett hozzá, a későbbiekben pedig Méry Zoltán adta meg a kellő löketet. Eleinte vonakodtam tőle, mert távol áll tőlem a színpadon való magamutogatás. Számomra ez a legnehezebb része a versenyzésnek, de végül mégis beadtam a derekam, mert úgy gondoltam, hogy hitelesebb tudok lenni a tanítványaim előtt, ha megmérettetem magam. 2015-ben az első versenyemen rögtön a harmadik lettem, aminek nagyon örültem.

Szerző: Kiss Balázs / Fotók: Ugróczky István

Elmélkedő

No to racism

„Ez az írás akkor született, amikor a magyar női junior kézilabda-válogatott világbajnoki aranyérmet szerzett, amiben óriási részt vállalt Lakatos Rita, Dunaszerdahely szülötte. A felvidéki magyarokat örömmel és büszkeséggel töltötte ez el, de vajon miért nem örülünk ennyire Peter Sagan Tour de France-beli versenyzésének és sikereinek?”

Szerző: Szigeti Attila

Uta-zóna

Helló, Hollandia!

„Idén nyáron végre eljutottam Hollandiába, amivel egy régi vágyam teljesült. Hogy miért választottam egy olyan országot nyári utazásom célpontjául, ahol nincs homokos tengerpart, meg árnyat adó pálmafák? ABC-sorrendbe gyűjtöttem az élményeimet, a felsorolásból minden kiderül!”

Szerző: Këri / Fotók: Pexels

Baba-mama

Tudatos várandósság Szülő-körben

„Nagy port kavart egy tavaly nyilvánosságra került szlovák dokumentumfilm, a Medzi nami (Before I met you), melyet Zuzana Limová rendezőnő a szlovák szülészeti osztályokon forgatott. Azóta egyre hangosabban jelennek meg vélemények, szüléstörténetek, s kezdődött el egyfajta párbeszéd a nagyobb nyilvánosság előtt. Így történhetett például, hogy a nemrégiben lezajlott Pohoda fesztivál egy témája volt, milyen változásokat szeretnének elérni a szlovák egészségügyben a szülések során. Ilyen céllal született meg a Szülő-kör nevű közösség, melyről Bernáth Mónika, az egyik szervező mesélt.”

Szerző: Štefkovič Patasi Ági / Fotók: Ugróczky István

Szép

Pár kapcsolati trükk párkapcsolathoz (Nemcsak a vb alatt)

Les: Te vagy a támadó (vásárló), és zárás előtt be szeretnél menni a ruhaboltba, de az eladók ezt nem szeretnék (ők a védők). Ők már a bolt ajtajában állnak, ruhát csak akkor vehetsz (a gól berúgása), ha van nálad pénztárca (labda). Miután átjutottál a védők falán (eladók), odakiabálsz a barátnődnek, hogy dobja utánad a pénztárcádat. Ilyenkor vagy lesen.

A párhuzam kiválóan világítja meg a mozdulatsor lényegét. Ha szeretnénk, hogy a mindennapi kommunikációnk is gördülékenyebbé váljon és a szavaink ne sebezzenek, értelmezzük színesebben az ilyen fekete-fehér kérdéseket. Nincs szükség másra, csak egy kis cselezésre, aminek garantáltan nem lesz öngól a vége. És ki akar öngólt rúgni, ha a másik kapuba is betalálhat, csont nélkül?”

Szerző: Poór Marianna

Augusztus lánya

Domonkos Carmen

Mi volt a legnagyobb őrültség, amit valaha elkövettél?

Rengeteg van. Az egyik például az, amikor kisebb koromban nekiálltunk a barátnőmmel „mosni”. Anyukám arra nyitott be, hogy úszik az egész fürdőszoba.

Kérdez: Szilvási Tibi / Fotók: Ugróczky István

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább