Nyári fesztiválok – 2/II. rész: Magyarország – Fishing on Orfű

A cikk megjelent a Klikk Out 2019/05. számában.

Folytatódjék sorozatunk, melyben minden hónapban egy adott ország legjobb nyári zenei és összművészeti fesztiváljait mutatjuk be.

Az első nagy részben otthon, Szlovákiában vizsgáltuk meg az öt legérdekesebb zenés fesztivált. A felsoroltak közt szerepelt az ország legnagyobbja, a multikulti Pohoda, a hiphop és reggae nagyhatalmak, a Hip Hop Žije és az Uprising, valamint a főszervezőktől megtudtuk, mitől különleges a Grape és a Gombaszögi Nyári Tábor.

Előzmény:
Nyári fesztiválok – 1/I. rész: Szlovákia – Pohoda
Nyári fesztiválok – 1/II. rész: Szlovákia: Uprising, Hip Hop Žije
Nyári fesztiválok – 1/III. rész: Grape
Nyári fesztiválok – 1/IV. rész: Gombaszög
Nyári fesztiválok – 2/I. rész: Magyarország – Kolorádó

Tömérdek jóérzéssel tölt el, hogy kicsiny országunk is erősen helyt áll a fesztiválok szempontjából és az európai igények legmagasabb szintjeit is boldogan kielégíti. De mi a helyzet Magyarországon? Nos, annyit elárulok, hogy Európában a ranglétra tetejét karcolgatják az eszméletlenül színes fesztivál kínálatukkal.

 

FISHING ON ORFŰ 


(jún. 19-22., Panorama Camping, Orfű)

Magyarország legmenőbb könnyűzenei fesztiválja két ember nevéhez, a Kispál Lovasijához és a szemtelenül fiatal Kalócz Tamáshoz kötődik. A fesztivált igazi alter fesztként tartják számon, nincsenek kommersz produkciók. Itt nem a brutális hömpölygő tömeg, a rekedtre fesztiválozott hangú holland ölelgetős tinédzserek nyomulnak. Ez a nyugalom, az önfeledt szórakozás négy napja, ahova szinte mindenki visszatér, aki egyszer már járt ott.

Fotó: Lángoló Gitárok

Egy tökéletes módja összekötni a fesztiválozást magával a természettel, mely a Panoráma kemping és a három tó adta szépségeket foglalja magába. A zenei kínálat pár külföldi zenekaron kívül szinte csak magyar fellépőkből áll. Az idei nevek, akik miatt biztosan megéri majd’ tíz órát vonatozni, az maga Lovasi, a Quimby, a Csík Zenekar, Péterfy Boriék, a Vad Fruttik, a Parno Graszt, Ficture, valamint Krúbi és Dé:Nash!

A négynapos bérlet már elfogyott, a napijegyek 25 euró értékben még kaphatók.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább