Mindig majd jövőre..!?

(A rózsahegyi kupabúcsúról, kicsit másképp)

NYITÓKÉP: SZABÓ PÉTER PÁL ILLUSZTRÁCIÓS FELVÉTELE

Aktuális „meccshelyszín” az ebédlő kanapéja, a kocsmapult már „messze” van, söröskorsók helyett pedig cumisüvegek sorakoznak az asztalon. Emese és Máté megegyeztek, hogy a kezdő sípszóra elcsitulnak, és ránk bízzák alszunk-e két órát, vagy DAC-ot nézünk az „éjjeli műszak” előtt. Választottunk… Meglep az első félidő aktivitása, bár semmire sem elég. Olyan, mint a vadász, aki becserkészi a zsákmányát, csak éppen puska nincs nála.

Ez a vadász sosem fog így elejteni egy vadat sem, viszont a mutatói nagyon hízelgők a többiekkel szemben. Ez a vadász pontosan játszik össze, egy bizonyos pontig, már-már túl átlátszó az alibizmusa. Fegyvertelenek vagyunk, így kiállni a meccsre, vagy felesleges utazás volt, vagy…? Senki sincs a padon, baj van Houston, probléma akadt. A kisVida lesérül, ma ő sem volt penge, de a helyére beállt Fábry már szögletet sem képes normálisan elvégezni.

Baj van Houston, probléma akadt: úszik el a kupa, messzire.

A szerző felvétele

Eddig muníciónk nem volt, majd fogatlanok lettünk, mostanra töketlenek is. Ha ez a fáradtság, akkor a Nagyszombat ellen kellett volna félgőzzel ténykedni, igen ám, csak ki játszott volna? Nincs cserepad, az ifiből akadt volna valaki? Van-e akadémiánk, vagy csak pár focipályánk, ahova ki van írva, hogy DAC Akadémia? Kegyetlen ez a foci, és megbélyegezhet, ki egyszer ajnározáson kap, máskor meg sóderbe lökött kritikán. Ki ez a Sharani, és mit keres Szerdahelyen? Miért nincs legalább a padon az „öreg Kovács fia, az a pódafai?”

Mesélek és dalolok, ha kell, csak én már kinőttem a mesékből. Nem fogom feladni, de átverni sem hagyom magam.

Második gól, harmadik gól, semmi akarat. Nagyon érdekes ez így fiúk, soha többé nem szeretném olvasni szezon előtt, hogy cél a kupagyőzelem, mert aki így küzd érte, az vagy képtelen rá… Vagy becsapja, sőt arcon köpi saját szurkolóit. Ja, hogy a Slovan ellen bemehetünk, köszönjük, hogy elintézték nekünk, vagy maguknak? Van két bérlet a családban, egyiken pénz is akad, kölcsönzöm. Cserébe kérnék egy csapoltat az Arénából, meg a műsorfüzetet. Engem nem érdekel a Slovan, engem csak a DAC és a tiszta foci érdekel. A szenvedély nem váltható meg alibizmussal.

Tudom, talán majd jövőre!? Mindig majd jövőre..!?

Mit kéne még hozzáfűzni ehhez a meccshez? Ha ezt tudom, inkább az alvást választom, ott is vannak álmok…

(Roberto)

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább