Könyvtippek az óvodakezdéshez

Mérföldkövek, amelyeket egy életre megjegyzünk. Az első lépések, az első kiesett fog, vagy ha óvodás lesz a gyermekünk. Hogyan beszéljünk róla? Mit mondjunk a kisembernek, aki épp izgatottan az ismeretlenre készülődik? Ha nem találjuk a megfelelő szavakat, segíthetnek a könyvek, a történetek gyerekekről, akik ugyanabban a cipőben járnak.

Három évesnek lenni amúgyis nagyon fárasztó dolog, ám. Sokat kell dacolni a szülőkkel, nagyon sebesen kell futni, loholni, biciklizni és még ott van az a fránya óvodakezdés is.

Vadadi Adrienn – Ákos óvodába megy

A főszereplőnk, a kis Ákos nagy mérföldkőhöz ért, óvodás lett. Egy volt csak a bibi, hogy ő nem akar ottmaradni az óvodában, hanem haza akar menni az anyukájával. Három rövid mese van benne, és mind arról, hogy hogyan segítenek Ákosnak a gyerekek, a szülei és az óvó néni abban, hogy megszeresse az óvodát. A hossza pont megfelelő, a mondanivaló pont elegendő. Nem nagyívű, de megvan a varázsa, ha egyszer a gyerek ezt kéri esti mese gyanánt. Szintén az írónő tollából származik a Dorci, a legkisebb óvodás c. könyv. Legkisebbnek lenni, soha nem egyszerű, sem a családban, sem az oviban. Ezzel kell megküzdenie az ovis Dorcinak. Az a fajta mesekönyv, ami hatalmas siker lehet, ha a megfelelő korban olvassuk

Czernák Eszter – Sárkányovi

Ez a kiadvány egy rendkívül aranyos ovis beszoktatós könyv, ám ez nem hús-vér gyerekekről szól, hanem a varázsvilágba kalauzolja el az olvasóját, ahol sárkányok, trollok, tündérek, manók, unikornisok, jetik és boszorkányok élnek. Nagy plusz pontot érdemel, mert nemcsak bájosan hangol az ovira, hanem az előítéletek leküzdésére, a másság, a különbözőségek elfogadására is megtanít, sőt erényt kovácsol a különbségekből. „Ne feledd, mind különlegesek vagytok, csak mind másban.“- hangzik el a könyvben.

Farkas Nóra – Összeköt a szeretet

Elmondhatjuk, hogy ez nem egy tipikus óvodába szoktató könyv. Nem arról mesél, hogy milyen is az óvodai élet, sokkal inkább az anyai szeretet erőssége, nagysága, tisztasága süt a könyvből. Igazából ez egy érzelmi mesekönyv arról, hogy mindig-mindenhol összeköti anyát és gyermekét a szeretet, hiszen valamikor eggyek voltak. A könyv végén pedig lehet pár oldalnyi emlékalbumot alkotni a gyermekkel.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább