Ergonomikus hordozók gyűjtése Dunaszerdahelyen

Fotó: Képarchívum

A dunaszerdahelyi hordozóklub is csatlakozott ahhoz az országos gyűjtéshez, amelyben megkímélt, működő és ép hordozóeszközöket juttatnak el a szlovák-ukrán határhoz, azoknak a szülőknek, akik kénytelenek voltak elhagyni otthonaikat a háború miatt. Az országos gyűjtésnek több helyszíne is van szerte az országban. A hordozó eszközök begyűjtését a helyi hordozóklubok vállalták magukra.

Jogos, a kérdés, hogy a háború kellős közepén miért hasznos az ergonomikus hordozó? Mert a fáradt, megrémült gyermek egy ilyen helyzetben nagyon igényli az édesanyja védelmező karját és ölelését.

Napi szinten látni a híradások által közölt képeken, hogy a több kilométert gyalogló anyák, nagymamák kezükben viszik gyermeküket, mert a babakocsi vagy nem fért el a kezükben menekülés közben, vagy a hosszú út alatt tönkre ment. Vannak köztük nagyobb gyermekek is, akik otthon már nem szívesen ültek babakocsiba, de a hordozó egy ilyen vészhelyzetben nagy segítség lehet számukra.

Órákat, akár napokat vesztegelni kisgyermekkel valahol, nemcsak pszichikailag, de fizikailag is nagyon megterhelő a nőknek. A babakocsival való közlekedés nem minden helyzetben a legkomfortosabb, pláne, ha hosszú út várja az embert.

Ne felejtsük el a napokban született gyermekeket sem, akik a támadások alatt születtek vagy most fognak megszületni, az ő utaztatásuk is hatékonyabb a szülők számára hordozóval.

Szóval, ha van nem használt hordozó eszközöd, hordozós kabátod, felsőd, vagy bármilyen a hordozást megkönnyítő eszközöd, kérlek, juttasd el a Hurciklub Dunaszerdahely (Nosíme deti v DS) csoportnak. Az ő feladatuk továbbítani a megfelelő helyre, ahol majd szakavatott emberek segítenek azoknak, akiknek szükségük van rá.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább