Alakul a csapat, lesz itt DAC!

(DAC–Aranyosmarót, kicsit másképp)

FOTÓK: SZABÓ PÉTER PÁL

Persze nem szeretnék semmit sem elkiabálni, a medve bőrére előre inni stb. Guľa mester szerződtetésében már korábban is láttam fantáziát. Megköveteli a fegyelmet, ugyanakkor hagyja, hogy annyit játszanak a fiúk, ami éppen elegendő az eredményhez, de ezen felül mindig maradjon tartalék is bennük a következő meccsre. Úgy érzem, éppen a bukaresti csapat elleni Konferencia Liga-selejtező párharca lesz a nagy vízválasztó, ugyanakkor vannak jelek, hogy ne csak a kincstári optimizmusom mondatja velem: lesz itt DAC!

Még nem játszunk 90 percen keresztül „szépen”, de ez a lőtéri kutyát sem érdekli ameddig jönnek az ilyen győzelmek, mint ez a VION elleni. Kalmár a legjobbkor tért vissza, bevallom, ahogy telt az idő, egyre kevesebben bíztunk benne, hogy Zsoltiból még valaha elsőligás játékos lesz, és bizony korábban én is a szkeptikusok táborát gyarapítottam – hál’ Istennek nem lett igazunk. Zsolti itt van, és amint pályára lép, megváltozik játékunk, biztonságot és kreativitást hoz belé. Ja és a gólja? Zsolti ezt most légyszi’ ne olvasd, de te egy nagyon ravasz róka vagy, mert pontosan tudod: „cirkusz és kenyér kell a népnek!”

Ne add alább sosem! – tulajdonképpen ez visz előre téged is.

 

Mondhatni ideális időben jött össze ismét a nagyérdemű az Arénában. Megint és ismét, folyt. köv. majd hétközben. Még a játszótéren is DAC-sállal a nyakukban hintáztak a gyerekek, siettem, ahogy a lábam bírta, hogy elkapjam a kezdő sípszót. Picit ugyan foghíjasnak véltem a lelátót, de ennek okait feszegetni a nyár kellős közepén egyrészt felesleges, másrészt amennyiben igaz a jegyzetem címe – és már miért ne lenne az –, akkor nincs mitől félnünk. És a B-közép? Srácok, az Isten szerelmére, álljatok össze végre egy alakzatba! Nem tisztem, és nem is szeretnék beleszólni, de ugye látjátok ti is, hogy ez a szétszórtság ott egyáltalán nem kóser?! – ennyit a lelátóról…

Olvasva a meccs beharangozóját, miszerint 199 gólt lőttünk eddig az Arénában, találgattam, vajon ki lesz az a szerencsés?

Behúzza az aktuális gólfelelősünk? – nem, de szerintem nagyon pipa lett, hogy végül nem ő rúgta. Kružliak sérült, ezért Krstović karján a kapitányi szalag. Oké, értem én, hogy… na de ezt talán mégsem értem, Krstovićot a maga vehemenciájával nehezen képzelné el az ember „csékának”. Egyébként Kružliakot kiválóan helyettesítette a görög srác, az a hogy is hívják na, ja megvan: Risvanis. És akkor Veselovský első ligagólja, ami egyben a 200. MOL Aréna-beli gólunk lett: te jó ég, mekkora „kiflit” lőtt az a gyerek, és milyen ügyesen csavarta! – 1:0.

„Még, még, még, ennyi nem elég!” –  jelezték a hangulatfelelősök, hogy mehetnénk akár kétszázhúsz fölé is. De már csak a fordulás után…

Igazából csak idő kérdése volt, hogy mikor törjük meg a marótiakat, de ezt már nem engedte át a montenegrói, minden meccsen feliratkozó csatárunk másnak: Krstović – 2:0. Ekkor már átkerült a csapatkapitányi karszalag a csereként beállt Kalmár Zsoltira, ami azért érdekes, mert a szabálykönyvben az van írva, hogy: inkább hallgassak, mint a sír! Majd tíz perccel a vége előtt szabadrúgáshoz jutottunk a vendégek tizenhatosa előtt – utólag három különböző szögből láttam a gólt az ismerőseim jóvoltából a közösségi hálón, szóval ennyit arról, hogy miért abszolút közönségkedvenc, és miért óhajtotta a közönség a gólját. Nem is rúghatta volna más, mint a fentebb, általam ravasz rókának titulált Zsolti:

 

Zsolti, Zsolti, Zsolti – kértük is egyébiránt – 3:0, fel a vinklibe! Berakta!

Alakul a csapat, már nem hallunk pletykákat a városban, ami nagy szó, mert a közönségnek egyetlen dolog kell: legyen tartásunk, önbizalmunk. Az utóbbira rászolgáltunk, a focira kiéheztünk, és végre biztos kezekben érezzük a gyeplőt is. Nincs szükség rá, hogy célokat tűzzünk ki a ligában, így senki sem oldja majd mit vár el, mérkőzésről mérkőzésre leszünk fejben erősebbek. Ha még Davis és Balić is visszatér, komoly konkurencia lesz a kezdő tizenegyben, és így a DAC név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez! Mindent bele!

DAC 1904–ARANYOSMARÓT 3:0 (1:0)

Gólszerzők: Veselovský, Krstović, Kalmár

DAC: Veszelinov – Blackman, Risvanis, Brunetti, Ciganiks – Káčer (77. Nebyla), Dimun, Veselovský (78. Ramadan) – Balogh (69. Nicolaescu), Krstović (78. Moumou), Szánthó (59. Kalmár).

(Roberto)

KAPCSOLÓDÓ:
A SzerdaHelyzet nyilatkozik a DAC–Aranyosmarót (3:0) mérkőzésről
Fotók és videók – DAC–Aranyosmarót 3:0
Önzősködés nélkül jobbak lesztek | SzerdaHelyzet

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább