Szépségünk koronája

A cikk megjelent a Klikk Out 2022/09. számában.

Az elmúlt években szinte mindent elkövettem már a hajammal, ill. ellene: mindenféle formára vágattam, többféle színre festettem, lakkoztam, zseléztem, szorosra fonattam, kontyoltam, csavartam, vasaltam, besütöttem – és a tortúrák után csak pislogtam, hogy miért törik le folyton, miért gubancos, és úgy egyáltalán: miért néz ki úgy, mint egy rendezetlen szénaboglya. Arra meg hadd ne is térjek ki, hogy a karantén alatt hogyan festettem be házilag, egy hét leforgása alatt kétszer, mert elsőre nem találtam el a színt – majd hogyan tört le tízcentis darabokban úgy, hogy az elégett, roncsolt tincsek mellé a padlóra potyogtak a könnyeim is…

Eldöntöttem, hogy ezen változtatni kell, tehát elkezdtem tájékozódni a témában – hajszerkezetről, termékekről, eljárásokról, amik jót tesznek neki. Összegyűjtöttem ezért nektek néhány gondolatot, amelyek Neked is segíthetnek elérni az áhított hajkoronát. Lássuk!

1. Olcsó kontra drága

Használtam már filléres és drága hajkészítményeket is – egyértelműen van különbség, ám a megfelelő választásra itt is érdemes ügyelni. Minden hajtípus más kezelést igényel – ha pl. festett hajra való termékekre ruházol be, azok jó eséllyel tartalmaznak olyan összetevőket, amelyek segítenek megőrizni a haj egészséges fényét és a festés tartósságát is kinyújthatják. Ne dőlj be pusztán a reklámoknak, olvass valós tapasztalatokat, valós fogyasztóktól (pl. a Krémmánián, ahol szinte minden kozmetikai ill. hajápolási termékvélemény megtalálható).

2. Vizes ápolás

Ha a haj vizes, sokkal sérülékenyebb, ezért semmiképp ne próbáld vizesen, fésűvel kibontani, ne csavard ki belőle a vizet, ne dörzsöld erősen a törölközővel. Pont elég, ha óvatosan felitatod róla a nedvességet.Turbánt is készíthetsz, de ezt ne hagyd tovább rajta kb. 15 percnél, utána ideje nekifogni a szárításnak.

3. Vigyázz, forró!

A hirtelen hőhatás nem kedvez a hajnak, könnyen szálkássá, töredezetté teszi. Aranyszabály, hogy szárítás, vasalás, besütés előtt hővédő terméket kell rajta eloszlatni, amely pajzsként védi meg a károsodástól. Ha állítható a hajszárító hőfoka, érdemes a műveletet langyosabb, hűvősebb levegővel végezni, amely kevésbé viseli meg a hajat.

Csajos,Hajviselet,Egészség

4. Semmi gubanc!

Ha a te hajad is hajlamos gubancolódni, érdemes kifésülést könnyítő terméket fújni rá, mielőtt nekiállnál a kibontásának. Apropó, fésülés! Minimalizálhatod a fájdalmat és a töredezést, ha olyan kefét választasz, amely puha sörtékkel rendelkezik (természetes szőr- vagy szilikonsörte). Ha sok hajad van, bontsd több szekcióra és óvatosan, egyenként fésüld ki.

5. Jó éjt, Csipkerózsika!

A hosszú hajat ajánlott éjjelre lazán kontyba fogni, esetleg befonni, másképp az éjjeli forgolódás közben is törni fog. A lefekvéshez való készülődés része legyen mindig a kifésülés (ez a szennyeződések, por eltávolítása szempontjából is fontos), a hajvégek olajozása, majd az éjjeli frizura kialakítása. Garantálom, hogy a tincseid hálásak lesznek az extra esti gondoskodásért!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább