Bognár Péter – Minél kevesebb karácsonyt | Karácsonyi Könyvjelző – 5. rész

Egy igazi könyvmoly számára nincs is annál szebb karácsonyi ajándék, mint ha olvasnivalóval lepjük meg. A téli, bekuckózós időszakban pedig még azok is szívesebben vesznek le valamit a polcról, akik amúgy nehezen találnak időt az olvasásra. Én még saját magamat is szeretem ilyenkor „meglepni”, és ha valaki másnak vásárolok, akkor is gyakran „beleesik“ valami extra szerzemény a kosaramba. Szóval, adok nektek néhány tippet a fa alá!

Minél kevesebb karácsonyt,Bognár Péter,Könyvjelző,Könyv,IrodalomA szépirodalom szerelmeseinek Bognár Péter Minél kevesebb karácsonyt című regényével okozhatunk örömet. Ez szerzőnk egyik korábbi szövegének, a nagy sikerű Hajózni kell, élni nem kell-nek afféle laza folytatása, mely 2022-ben bekerült a Margó-díjra jelöltek top hármasába.

A főszereplőnk itt is Oktáv, a polgárőr, aki a közelgő ünnep miatt, vagy épp annak ellenére próbálja megőrizni a közösség nyugalmát, illetve fenntartani a rendet a faluban, bár ez nem bizonyul túlságosan egyszerű feladatnak. A szerző a könyvet „karácsonyi burleszkbe ojtott nemzeti noir”-nak titulálta, ami szerintem épp elég érdekesnek hangzik ahhoz, hogy gyorsan beszerezzük.

Korábban:
Matthew McConaughey – Attól még
Agatha Christie – Adventi krimik; Karácsonyi krimik
Emma Thompson – Jim káprázatos karácsonya
Papp Sándor Zsigmond – Régi idők karácsonya

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább