Nyári fesztiválok – 3/I. rész: Csehország – Metronome

A cikk megjelent a Klikk Out 2019/06. számában.

A háromrészes fesztiváltanulmányozó sorozatunk befejező epizódjához érkeztünk. Megnéztük, mit ad Szlovákiában a Pohoda, a Grape vagy a Gombaszögi Nyári Tábor, de alaposan megvizsgáltuk a Sziget, az O.Z.O.R.A. és a Kolorádó tulajdonságait is, melyekkel Magyarország legmenőbb fesztiváljaivá nőtték ki magukat. Most kanyarodjunk vissza a térképen, és vegyük az irányt Csehország felé, ahol a különleges fesztiválok indusztriális és festői miliőben várják a szórakozni vágyó fiatalokat.

Meglehet, hogy a bulizással is úgy vagyunk, mint a dolgok legjavával: mindenből a “jól bevált”, a megszokott az igazi. Nehezen nyitunk az új dolgok felé, ezért ha meghalljuk a fesztivál szót, maximum a Szigetre gondolunk, az irtó hangos zenére, a százszorosan túlfizetett DJ-kre, a kevésbé higiénikus mosdókra és az irgalmatlanul magas árakra.

Ennél jóval több minden lakozik eme izgalmas címszó alatt. Mi van, ha azt mondom: egy többnapos fesztivál, vagy egy összművészeti együttlét képes megváltoztatni az életed? Mi van, ha azt mondom, hogy az ott töltött napok olyan hatással lesznek rád, ami folytán olyan tulajdonságaidra és képességeidre derül fény, amiről sosem hitted volna, hogy benned van, és életed fekete-fehér filmje sosem borult volna színesbe?

Előzmény:

1/I. rész: Szlovákia – Pohoda

1/II. rész: Szlovákia: Uprising, Hip Hop Žije

1/III. rész: Grape

1/IV. rész: Gombaszög

2/I. rész: Magyarország – Kolorádó

2/II. rész: Magyarország – Fishing on Orfű

2/III. rész: Magyarország – O.Z.O.R.A

2/IV. Nyári fesztiválok – 2/IV. rész: Magyarország – Sziget

Az otthoni nappalis, tévés kombó helyett lépj ki a komfortzónádból, menj olyan helyekre, ahol impulzusok százai érnek. Ilyenek a fesztiválok. Pláne Csehországban. Egész májusban az EX országunk nyári zenés rendezvényeit tanulmányoztam és wow! A listám élére olyan fesztiválok kerültek, mint a Metronome Festival, a Rock For People, a Hip Hop Camp és a Beats For Love. Az utóbbi egyik szervezőjével és sajtósával beszélgettem az idei különlegességekről.

METRONOME FESTIVAL


(jún. 21-22., Prága)

A Metronome egy igazi nagyvárosi kultúrbomba, ahol megtapasztalhatod a történelmi Prága gyönyörű környezetében zajló zenei fesztivál hangulatát, valamint azt a különleges kényelmet, ami szintén egyedivé teszi. Okosan kigondolt rendszerben működik, nincsenek kígyózó sorok, teljesen cash-less, azaz nem kell a zsebedben lapuló pénztárcád miatt aggódni, de a higiéniára is kellő figyelmet fordítanak, nem kell félned, hogy feldőlsz egy Toi-Toi WC-vel (mint ahogyan én a Topfesten). Kiváló programokkal és kísérő szolgáltatásokkal vár, a penge dramaturgia minden életkorra és műfajra kiválasztja a legjobb hazai és külföldi fellépőket, akik rendszerint egyedülálló programokkal mutatják be magukat. Az eszem megállt, amikor megláttam az idei fellépők neveit. Csak hogy párat említsek: Kraftwerk, Liam Gallagher, Morcheeba, vagy a személyes kedvencem, a Primal Scream.

A kétnapos jegy ára 90 euró körül mozog, ami a pazar felhozatalért igazán nem sok!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább