Körömcsodák

KLIKK OUT-ARCHÍVUM

A cikk megjelent a Klikk Out 2015/02. számában.

A nőket többféle kutatás keretén belül kérdezték már arról, melyek azok a tulajdonságok vagy testrészek, amit először lecsekkolnak egy pasin. A válasz nem ritkán a kéz és a köröm állapota. Ha pedig a férfiak kezének ápoltsága ennyire fontos számunkra, a saját kezünk, körmünk igényessége kétszer olyan fontos kell, hogy legyen.

A manikűrös/műkörmös szakma az elmúlt években nagy fejlődésen ment keresztül, naponta látnak napvilágot új technikák, anyagok, melyeket a szakemberek és gyarapodó vendégkörük nagy örömmel fogadnak. A körömépítés nem alávalóbb más foglalkozásoknál, hiszen a szakember számos tulajdonsággal kell, hogy rendelkezzen.

A JÓ MŰKÖRMÖS ISMÉRVEI:


– kézügyesség
– türelem
– technikák, alapanyagok, eszközök ismerete
– szakmai képzettség
– emberszerető, nyitott természet
– a vendég igényeinek, kéréseinek figyelembe vétele
– tiszta, higiénikus környezet
– tanulékonyság

Műköröm

BIOLÓGIAI TÉNYEZŐK 

A körmöket biológiai szempontból szaru alkotja. Megtámasztja az ujjvéget, segít a fogásban és a tapintásban is van némi szerepe. Állapotukból, színükből következtetni lehet a szervezet állapotára, egészségügyi problémákra és vitaminhiányra. Ha megvastagodott, elszíneződött, foltos vagy különösen törékeny a körmöd, ideje alávetned magad egy általános kivizsgálásnak. A köröm havonta három millimétert nő, ennek sebességét a táplálkozás, az aktuális évszak és az életkor is befolyásolja.

TÖRTÉNELMI TÉNYEK
Kapcsolódó tartalom

Ókori feljegyzések szólnak arról, hogy Egyiptom leggazdagabb rétege körében terjedt el először a műköröm viselése. Kínában rizsporral, selyemmel és a máig használatos, igaz, összetételében megváltozott porcelánnal kísérleteztek a körömépítésnél. Több ezer év telt el addig, hogy a műanyagok megjelenésével a műkörömmódi a „köznép” körében is megfizethető, hétköznapi viseletté váljon.

Műköröm

Néhányan a hosszú körmök megszállottjaivá váltak – olyannyira, hogy addigi életükkel felhagyva, többméteres körömhossz elérésén munkálkodnak. A jelenlegi világrekorder Christine Walton, akinek 18 év folyamatos növesztés után, jobb kezén 292,1 centi, míg a balon 309,8 centi hosszú a köröm. A hölgy sikeresen taszította le a trónról a korábbi rekorder Lee Redmondot, akinek egy autóbaleset során több körme is letört.

MŰKÖRÖMIPAR

Nem mindenkinek adatik meg a gyorsan növő, ellenálló köröm, ennek kompenzálására mára egy egész, új iparág jött létre. A körmözés életstílussá vált és kiemelkedett a szolgáltatóipar más, hasonló területei közül. Sőt, a legügyesebb szakembereknek világbajnokságot is rendeznek!

A rendszer részeinek tekinthetők a profi manikűrösök, műkörömépítők, körömépítésben használatos termékcsaládok, márkák, tréningek, tanfolyamok, szakmai workshopok, előadások és természetesen a vendégek egyre népesedő tábora. A körömépítésnek külön, csak rá jellemző szakzsargonja, eszközkészlete, technikái és trendjei vannak, melyet az e területen dolgozók jobb, ha mindig fél szemmel figyelnek.

Műköröm

KKK – KIS KÖRMÖSSZÓTÁR KEZDŐKNEK


Buffer: Tömbcsiszoló, a körömfelület kiegyenlítésére szolgál.
*
Csiszológyűrű: az elektromos csiszológépek fejének borításaként használatos. Különböző szemcsemérettel árusítják, az elvégzendő feladattól függően.
*
Díszítés: A kreativitás igazi erőpróbája. A körömbe rengeteg olyan apróságot beépítenek, ami díszítésként is szolgál. A teljesség igénye nélkül: toll, körömékszer, bársonypor, lánc, körömdíszítő háló, akril-, szilikon- és porcelándíszek, jégfólia, kagylóhéj, szalag, selyemszál, transzferfólia, csillámok, strasszok, matricák, akrilfesték, akvarellfesték.
*
Épített zselé: Sablon segítségével, a természetes körömre épített hosszabbítás, amelyet építőanyaggal tovább rétegeznek, színeznek, díszítenek.
*
Gyakorlóujj: A kezdő műkörmös tanulóeszköze.
*
Orosz mandula: hosszú, ovális körömforma, amely a végein összeszűkül.
*
Pontozó: A „mosolyvonal” kialakításában segít, díszítésnél használatos.
*
Primer: Kétoldalú ragasztóként működik, tapadásközvetítő.
*
Tip: Nem, nem valamilyen új ötletet, trükköt jelent. 🙂 Saját körömre ragasztott, műanyag hosszabbítás, amit speciális ragasztóval helyeznek fel. Előnye, hogy gyorsan széppé varázsolja a körmöket, ha alkalomra készülünk, viszont hátránya, hogy nem tartós.
*
Tip típusok: a tipeket, ívüktől függően egyenes, félkarvaly és karvaly típusra oszthatjuk.
*
Töltés: A műkörmöt 3-6 hetente tölteni kell, alapanyagával pótolni a lenőtt körömrészt.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább