Klikk Out Vikkendhouse: A paraszt és az éjszakai élet

Magazinunk mixsorozata túl az ötvenedik epizódon sem maradhat ki a vasárnap délutánodból! A Vikkendhouse célja bemutatni érdekes emberek még érdekesebb zenekultúráját, a zenével való fejlődését és az abszolút kedvenceit egy mixcsokorba kötve.

Fotó: Ugróczky István

Az eddigi ötven epizód itt elérhető.

 

Az ötvenegyedik rész főszereplője a bősi születésű mezőgazdász, muzikális szaki és mindenki jóbarátja, Soóky Péter. Számomra külön megtiszteltetés, hogy rábólintott a felkérésemre, mert ezzel bemutathatok egy olyan világot, amiben a zene nagy főszerepet játszik.

Peti mindig egy iránymutató, széleskörű ismeretekkel rendelkező zeneguru volt, aki nagyszámú társaságával a környező partyk alap résztvevője volt. Engem is mint DJ-t abban inspirált, hogy szettjeimben mindig tudjak újat mutatni. Számomra igazi kihívás volt olyan zenéket játszani, aminek még ő sem ismeri az előadóját.

Nos, a zeneszeretet maradt, de Peti közben traktorba ült. Hogy a kezdetektől napjainkig milyen utat járt be a zenével, az a továbbiakban kiderül.

Ismerjük meg Petit:

Mezőgazdasággal foglalkozom, a középiskolában és a főiskolán igyekeztem kimaxolni a szórakozást, így mára már csak megfáradt öregemberként látogatom a szórakozóhelyeket, ha az időm is engedi.

A zene szinte minden formáját ismered. Emlékszel arra, mi volt az első olyan szám, ami magával ragadott?

Ez volt az AC/DC: Dirty Deeds Done Dirt Cheap. Apám lemezei között találtam nyolc éves koromban. Volt ott Bizottság is, meg Led Zeppelin is, meg sok minden más, de engem valahogy ez fogott meg leginkább. Hangosra tekertem a Videoton lemezjátszót, kinyitottam az ablakokat, hadd hallják a szomszédok, hogy milyen kemény gyerek vagyok, és közben az ágyamon ugráltam.

Aztán ’95 tájékán a Radio RagTime eléggé erős hatást gyakorolt a zenei ízlésemre, ez egy alternatív rádió volt, ahol napközben simán lejátszottak akár egy Jeff Millst is. ’95-ben voltam az első valódi partyn is, Győrben, a valamikori Csillag moziban volt egy Red Star Mega Rave nevű rendezvény, ahol gabber és rave dübörgött reggelig. Innentől már nem volt megállás… jöttek a pozsonyi Boomerangok és persze az U-Club, amikor csak lehetett.

Milyen zenei stílusokon mentél át azóta egészen mostanáig? 

A szokásos vonalon haladtam: ahogy idősödtem, úgy lassult is a zene, amit be tudtam fogadni. Gabber, goa trance, techno, acid techno, tech-house, house. Közben (a 2000-es évek elejéig) be-befigyelt a drum and bass, a jungle meg a triphop is.

Nagyon imádtam a breakbeatet, máig nem értem, miért tűnt el ez az annyira energikus és vidám stílus, bízom benne, hogy valamilyen új köntösben ismét felbukkan.

Mi volt számodra a legemlékezetesebb koncertélmény?

Elektronikus zene téren a Chemical Brothers 2007-es fellépése, de egyébként meg az AC/DC  2001-es prágai koncertje számomra felejthetetlen élmény volt. Ja, és Veszprémben a két évvel ezelőtti Thievery Corporation is nagyot ütött. Party terén meg talán az Alkotótábor 8.1, Balatonkenesén.

Ki az abszolút 3 kedvenc előadód?

  1. Fásy Zsüliett
  2. Jon Bon Jovi
  3. Lana del Rey

Mi alapján válogattad össze a zenéket a mixhez? 

Abszolút koncepció nélkül, régi és nem olyan régi kedvenceket gyűjtöttem.

Üzenet a mixhez:

Hallgassátok sok szeretettel, vagy amivel akarjátok!

A mix:

Tracklist:

1. Kuba Sojka – You Can’t Take It

2. Mateo & Matos – Yesterday for today (Alcoholic Demons Remix)

3. Moonkat feat Ferank – Hear What Was Said (vocal mix)

4. Seth Troxler – Cz

5. Sei A – Made Of Something

6. Inland Knights – Wanna Dance

7. The Working Elite – Freedom (Tuff City Kids Acid Over Remix)

8. Armando – Downfall (Derrick Carters Extended)

9. Syclops – Jump Bugs

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább