Dűne 2 – Ha minden jól megy, ez lesz az év filmje | Cinemax

A cikk megjelent a Klikk Out 2024/01-02. számában.

A tavalyi forgatókönyvírói és színészsztrájk miatt 2023 talán legjobban várt filmjéből 2024 talán legjobban várt mozieposzává vált Denis Villeneuve alkotása, és ezt a lécet ő helyezte rendkívül magasra, egyrészt korábbi munkáival, másrészt a film első részével, ami egyáltalán nem hazudott szuggesztív, lenyűgöző és roppant érzékeny történetkezelésével, melyben az utolsó homokszemig mindennek helye volt. 

Dune,Film,Program,Mozi,Dunaszerdahely,Cinemax

DŰNE 2

R.: Denis Villeneuve
Fsz.: Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Dave Bautista, Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken, Léa Seydoux, Stellan Skarsgård, Javier Bardem

IMDb: – 
Metascore: 80
Rotten Tomatoes: 97%

Frank Herbert egykori regényciklusa egy nagyszabású, gyönyörű, rétegzett történet ön- és világuralomról, határokról. Villeneuve monumentális történeteket tud belerakni egy pici szívbe, ami egy pillanatra sem szűnik meg dobogni. Helyén vannak a motivációk, közérthető, amit látunk, mégis érzelmi és intellektuális magasságokba repít, nem okoskodik és nem szépeleg. A Dűnénél ezt ráadásul már ismerjük is, csak most már jöjjön az a büdös második rész, hogy teljes legyen a kép.

Vetítik február 29-től.

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább