Gyere velünk a DAC-ra!

Az FC Podbrezová elleni utolsó hazai mérkőzésével az FC DAC 1904 futballklub tulajdonképpen lezárta a Gyere velünk a DAC-ra! elnevezésű, iskolák és szervezetek számára indított kísérleti projektjének első szakaszát. A projektet értékelendő megszólítottuk annak menedzserét, ifjabb Pecze Károlyt.

Milyen gondolat vezérelte Önöket, amikor útnak indították ezt a projektet?

Mindenekelőtt szerettük volna lehetővé tenni a hazai mérkőzések látogatását olyan diákoknak, gyerekeknek, akiknek különféle objektív okok miatt erre nem lenne egyéb lehetőségük. A futballklub tisztában van a régióval és támogatóival szembeni társadalmi felelősségével, és ez a projekt is ennek egyfajta megnyilvánulása.

Melyek a projekt főbb célkitűzései?

Az egyik legfontosabb, hogy elmélyítsük és intenzívebbé tegyük a gyerekeknek és fiataloknak a sportolás, azon belül is a dunaszerdahelyi futball iránti érdeklődését. Szeretnénk számukra is megmutatni az új DAC Aréna lenyűgöző, de egyúttal kulturált atmoszféráját. Hiszünk abban, hogy hosszú távon ezzel is szélesíthetjük, egyszersmind „fiatalíthatjuk“ a szurkolói bázisunkat, és becsalogathatunk a stadionba olyan célcsoportokat is, mint a gyerekek, fiatalok és a szüleik. Ilyen módon is szeretnénk tovább építeni és megszilárdítani a szurkolói klubbal szembeni viszonyunkat.

Milyenek voltak a visszajelzések az iskolák részéről?

Rendkívül pozitívak, az akción való részvétel iránti érdeklődés hatalmas volt. Eleinte tartottunk attól, kellően magas lesz-e az iskolák érdeklődése, végül azonban ezzel éppen ellentétes problémára kellett megoldást találnunk, mégpedig hogy kit válasszunk ki. Sorsolásra volt szükség, mivel ugyanarra az időre többen is regisztráltak. Nagyon kellemes meglepetésként ért ez bennünket, de egyúttal sajnáljuk, hogy a kapacitásunk miatt nem tudtunk mindenkinek megfelelni.

Milyen mértékben teljesültek a várakozásaik?

A projektbe hat tavaszi hazai mérkőzésünk folyamán összesen hat iskola, köztük öt alapiskola és egy gimnázium  kapcsolódott be. Ezáltal mintegy 200 diák látogathatta meg a DAC Arénát, miközben nagy részük először járt itt. Az egész folyamat, majd a gyerekek és az iskolák reakciói is nagyon megörvendeztettek bennünket. Meglepett, s egyúttal örömmel töltött el, hogy mekkora érdeklődést mutattak a diákok a DAC Arénában történtek iránt. Mindegyik iskola látogatásáról egy riportot közöltünk a weboldalunkon, amelyek tartalmazták a diákok és pedagógusaik élményeit és fotóit is. Őszinte érdeklődésük és pozitív reakcióik a kísérő programok iránt meggyőztek bennünket arról, hogy volt értelme a projektnek.

Mi tetszett leginkább a diákoknak?

Mindegyik exkurzió alkalmával látogatást tettünk a hangosbemondó helyiségében, a gyerekek szuveníreket (sálakat) kaptak, és megtekintették a stadion már elkészült részeit is, a séta közben pedig a diákok érdekes információkat tudhattak meg a folyamatban lévő építkezésről. A legkiemelkedőbb élményt bizonyára minden diák számára az jelentette, amikor a mérkőzés szünetében felvonulhattak a pályára, és meghallgathatták, ahogy a B-közép üdvözli őket, majd közösen fényképezkedhettek a játékosokkal és autogramokat kérhettek tőlük.

Tervezik a projekt folytatását?

A pozitív reakciókra való tekintettel a következő idényben is szeretnénk folytatni a projektet, hogy további iskolák és szervezetek is megtapasztalhassák az új DAC Aréna atmoszféráját. Szeretnénk emellett bővíteni a projektet találkozókkal az iskolákban, továbbá a stadionban tett látogatást az azóta megépült újabb részek, illetve a fanshop, a múzeum, a kápolna, valamint a videókészítő helyiség megtekintésével. Szeretnénk még inkább bevonni a gyerekeket a DAC Arénán belüli életbe, hogy a lehető legtöbb élménnyel távozzanak tőlünk, és a jövőben már mint a DAC törzsszurkolói térjenek vissza!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább