Hagyjuk Apát dolgozni!

Ez azon bonyolult barokkosan összetett mondatok egyike, amiket egy kétéves igencsak nehezen ért meg.

Ezt is olvasd el:

Csoda a napokban

A laza anya átka

ANKÉT: Kisgyermekes anyukaként mi az, ami megkönnyíti a létezésed a kialvatlan hétköznapokon?

Hiába a magas kilincs, az ajtó kitámasztása, a „szépenkérem”, az „idenézzmilyenérdekes”, Apa még így is küzd a zárva maradó ajtóért, húzza a kilincset belülről maga felé, hogy a másik oldalról meg ne mozdulhasson. Ha rossz idő van, még rosszabb a helyzet.

Kell pár jó tanács akkor, ha Apa a rugalmas munkaidejének köszönhetően otthonról dolgozik? Mit tehet az ember lánya, ha egy kétévest a lakás egyik szobájától egyszerűen távol kell tartani?

Kellenek a B-tervek!

 

1. Süss palacsintát!

Csald a konyhába, állítsd fel egy székre biztonságosan, hogy láthassa, ahogy belemered és sütöd. Lehetőleg dobálva forgasd, de a lehető legmagasabbra, hisz annál szórakoztatóbb. Ha a plafont éri, az a legmenőbb, ha rá is ragad, úgy még viccesebb! A palacsintasütés igény szerint egy nap többször is megismételhető.

2. Vedd elő Apa szerszámkészletét!

A benne található fém eszközöket pedig egymáshoz ütögetve vagy a falhoz csapkodva adjuk Apának az év koncertjét, miközben ő a napi telefonos konferenciabeszélgetését folytatja.

3. Légy találékony!

Építs bunkit két üres bőröndöt összefordítva és egy pokróccal letakarva vagy kergetőzz a macskával a folyosón, garantált a kacagás.

Ezek a B-tervek ugyan percekig használhatóak csupán, hisz a figyelem hamar lankad, mégis érdemes kipróbálni őket!

 

Ekkor lesz a koszos zokniból is kutyabáb, a szennyeshalomból hangyaboly, előkerül a rettenetes hónaljpuszi és a csikimanó is.

De természetesen csak a rendes és tisztességes kétéves foglalkoztatására való A-tervek után (!) következhetnek a B-k. Az A-k például a rajzolás, a gyurmázás, közös éneklés, táncolás, mondókázás, építőkockázás, mesélés, zenehallgatás, képeskönyvek nézegetése.

Miután pedig mindezeket egymás után ledaráltuk és Apa telefonbeszélgetése még mindig aktívan tart, Anyának igazán leleményesnek kell lennie.

Ekkor lesz a koszos zokniból is kutyabáb, a szennyeshalomból hangyaboly, előkerül a rettenetes hónaljpuszi és a csikimanó is.

A fantáziánk határtalan!

 

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább