PROGRAMOK: Dunaszerdahelyen, Komáromban és Érsekújvárban is lazíthatunk a hétvégén!

Elérkezett a hét legjobb napja, azaz a péntek! Erre a napra várunk a munkahét megkezdése óta, hogy végre lazíthassunk, bulizhassunk, vagy kulturálódhassunk kedvünkre. November utolsó hétvégéje megannyi zenés és egyéb kultúrproggammal kezdődik, kiválasztottam pár érdemeset, válogassatok! (Címlapfotó: Kürthy Béla, Moonbase Patel Disco az NFG nyitóbuliján)

Péntek:


Lemezhallgatós est / Dunaszerdahely

Péntek este egy régi hagyomány folytatódik Dunaszerdahelyen. Az NFG klubestjeinek keretén belül főszerepben a hanglemez és azok gyűjtői. Ma este az NFG-ből már jól ismert érsekújvári Moonbase Patel Disco srácai hozzák el kedvenc és különleges darabjaikat.

Az est 20:00-kor kezdődik.

Bemutatásra kerülnek súlyos discózenék a nyolcvanas évekből, de szívesen elkalauzolnak minket a srácok egészen a 2017-es év technójáig.

Közben elmesélik személyes élményeiket az egyes zenékkel kapcsolatban, a közönség pedig hozzászólhat. Íme, az esemény linkje.

///

Moody Night / Pozsony

Denes Toth 发布于 2017 年 11 月 2 日 周四

Nem akarlak titeket mindig Pozsonyba küldeni, mert elég macera az oda- és a hazajutás, de ha ilyen események vannak, mint a mai, akkor indokolt a több autóval való utazás egy nagyobb társasággal.

Moody bulisorozat egy fúzió, a kedvenc kassai DJ-nk, Tóth Dénes által szervezett bulisorozat friss epizódján, ma este, fellép mindannyiunk győri kedvence Sikztah. További fellépők a Moody-rezidens Gustawson, a magyarországi szupport pedig Alex Stone és Akos Wex.

Ezek a bulik már nem akármilyen kaliberű események, minden alkalommal teltházasak, sok esetben a sor a Radosť klubon kívül, már majdnem az utcán áll. Ha tehetitek, menjetek egy erőset technózni, megéri!

Az eseményt itt találod.

///

Lobster Theremin / Pozsony 

Hölgyeim és uraim, ez az esemény történelmi jelentőségű, ugyanis a híres angol Lobster Theremin (számomra a világ legjobb lemezkiadója) látogat el a pozsonyi Nu Spirit Clubba.

A kicsit fura köntösbe bújtatott buli, mely megérdemelne egy nagyobb teret, a hazai DJ-hősök, mint Loktibrada, Milos és Gambo mellett vendégül látja a somorjai születésű, világszinten elismert Imre Kisst, a magyarok legtehetségesebb multielektro-instrumentalistáját, S. Olbricht-ot és az angol Ozel AB-t.

Az eseményt itt találod.

Az első magyar Boiler Room-ból Imre Kiss:

Szombat:


Író- és olvasótalálkozó / Dunaszerdahely

NFG klub 发布于 2017 年 11 月 15 日 周三

Durica Kati somorjai származású újságíró, író, jelenleg Budapesten él, és harmadik regényén dolgozik, ami a 90-es években, Dunaszerdahelyen játszódik.

Traumák, áldozatok, anyák, akik elveszítették fiaikat, fiatal lányok, akiknek egy csapásra véget ért a gyerekkoruk. A félelem és persze az elengedhetetlen sustyáki, tyepláki, vastag arany nyakláncok és a „ne nízzé má, buzerant” világát eleveníti meg.

A szerzővel Derzsi Bernadett, az Új Nő újságírója beszélget.

A helyszínen Kati két regénye megvásárolható és a könyveket örömmel dedikálja.

Az eseményt itt találod.

///

XIII. Jazz Blues Jamboree / Érsekújvár

Jazz- és bluesfesztiválok imádói, figyelem! Szombat este Érsekújvárban kezdődik a Béke mozi kis és nagy termében e két zenei zsáner fesztiválja, melyet az amerikai Eta James, hatszoros Grammy- és tizenhétszeres Blues Music Award-díjas énekesnő emlékének szenetelnek.

A nagyszínpadon olyan neves előadókat látnak vendégül, mint az érsekújvári Jazzsons Trio zenekar, a lengyel Makar & Children Of The Corn bluesegyüttes, a magyar Kéknyúl soul-funky-zenekar, az amerikai Juwana Jenkins r’n’b-díva és Her All-Star Mojo Band nevű zenekara, valamint a szerb Blues Halter.

A kis színpadon fellépnek: P. P. BandČerná BarboraBlues GenerationThe Joint Venture.

Az eseményt itt találod.

///

Táncház / Komárom

Szombat este Komáromban (Komárno), a Révben, a Magyar Kultúra Házában egy igazi táncház kerül megrendezésre.

Az esemény este nyolckor kezdődik. Akik muzsikálnak: Horsa Banda és meghívott vendégei. A házigazda: Garabonciás Néptánc Együttes.

Este kilenctől a bemelegítő tánc után, a Fonográf fesztivál keretén belül Bazseva koncert. A belépés díjtalan.

Előtte szintén ingyenesen megtekinthető az András-napi vigasság.

Facebook-esemény itt.

Kellemes hétvégét!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább