Kapcsolj ki, most!

Mikor, ha nem most? A #maradjotthon jelentése nem csak a fizikai tartózkodásodat szimbolizálja, hanem azt is, hogy szolidáris vagy embertársaiddal és elfogadod, mélyen tiszteletben tartod azt a meggyőződést, hogy össze kell fognunk a továbblépés érdekében.

Otthon maradsz, rendben van. De arról igen kevés info van, hogy Te magad hogyan ne őrülj meg a „home sick”-től. Vannak ötletek, tele a net vele. Lapozgatod, lapozgatod, keresed a választ, mérlegeled, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb elfoglaltság. Egész nap a kezedben a laptop, vagy a telefon, látod, hogy a barátaid, ismerőseid milyen remekül elvannak, gond nélkül váltottak életstílust. Otthonról dolgoznak, otthon tanulnak a gyerekeik, lassan az online tesiórát is bevezetik.

Mégis miért érzed magad ilyen frusztráltnak?

Azt sem tudod, mihez kezdj, honnan vegyél elegendő maszkot, mégis melyik oldalt nyisd meg releváns, hiteles információkért. Mindeközben aggódsz az idős szeretteidért és persze a gyerekekért, akiknek nincs megfelelően ellenálló immunrendszerük. Legszívesebben üvöltenél a bezártságtól és a tehetetlenségtől.

Itt állj meg most!

Csukd be a szemed, ne figyelj semmi másra magadon kívül! Majd gondold végig, szép lassan, hogy mi is történik épp! Otthon vagy, szeretsz otthon lenni, nem bánod, megállt az élet körülötted, nincsen, illetve igen kevés a kötelezettséged. El kell látnod a családod, ahogy eddig is, törődnöd kell velük, megöntözni a virágokat, kitakarítani, megfőzni, tálalni. És szeretni. Nem sok, igaz? Csak ennyi.

Ennyi most a dolgod. Aggódni? A legkevésbé sem. S ha megkérded, hogy mégis, hogy a fenébe ne aggódjak, akkor az a válaszom, hogy egyszerűen ne tedd! Elfelejted, hogy vannak dolgok, amikre van befolyásod. Ez a helyzet pedig egyértelműen ezek közé tartozik.

Ahhoz, hogy megtaláld, mi az, ami a legjobban segít Neked ebben a helyzetben, nem kell laptop, telefon, egyedül Te kellesz. Az a csend, az a pár perc, ami alatt lehunyt szemmel azon gondolkodsz, mire vágyom, mire van szükségem ahhoz, hogy egy békés és nyugodt hangulatban találjam magam.

Itt az idő végre, Te is kikapcsolhatsz, ahogy a világ is körülötted!

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább