A Szülő-kör programjai a Varázsműhelyben | Gyereksarok

A Szülő-kör egy lelkes szakértőkből álló csoport, akik azon munkálkodnak, hogy az édesanyák és édesapák, illetve a leendő édesanyák és édesapák számára egy családias, támogató közeget megteremtve biztosítsák a szülői szerephez elengedhetetlen információk megszerzését, legyenek akár a szülés előtti, alatti, vagy akár utáni időszakban. A kör Dunaszerdahelyen (M. R. Štefánik utca 995/29) működik, ahová szeretettel várják a családokat.

Többrétű tevékenységükkel, számos helyi szakember áll az érdeklődők rendelkezésére, csoportos, vagy akár egyéni foglalkozásokon is. Ismétlődő előadások, foglalkozások keretében beszélnek a természetes szülés- és vajúdástámogatásról. Ezeken az előadásokon a jelenlévők megismerhetik, hogy milyen élettani és lélektani folyamatok zajlanak vajúdás közben és ezekre hogyan hat az adott környezet. Segítenek megfogalmazni, milyen egy támogató közeg és hogy ez mennyire fontos. Megismerik a szülést segítő szakember, szakemberek szerepét és elsajátítják a vajúdás alatti fájdalomcsillapító technikákat.

Repertoárjukban időről-időre visszatérnek olyan fontos témák, mint például a kórházi szülés, az újszülött otthoni és kórházi ellátása és az ezekhez szorosan kapcsolódó kérdéskörök. A kórházi szülés témakörében beszélnek a szülőszobán eltöltött első percekről, az újszülöttkori sajátos elváltozásokról, a sárgaságról, a köldökzsinórról, az újszülöttkori reflexekről, az Apgar értékekről, de az otthoni gondoskodás és ápolás mikéntjéről és a mindig egyedi fejlődésmenetről. Emellett megismerhetik, hogy hol és pontosan milyen veszély érheti gyermeküket 6 éves korig.

Szülő-kör,Baba-mama,Gyereksarok,Gyerek,Család

Szerveznek szülés utáni regenerációs tornákat, kismama jógát, de teret adnak olyan módszerek tárgyalásának is, mint például a hipnoszülés, ahol kibontják a szülési folyamatot leginkább blokkoló belső félelemeket és annak csökkentését, melyhez egy feszültségcsökkentő relaxációs gyakorlatot is bemutatnak.

Mindemellett van szoptatásra felkészítő foglalkozás, külön előadást szentelnek a szülés utáni depresszió kérdéskörének, amit kellő érzékenységgel beszélnek át és minden szülésen átesett anyukának szeretettel ajánlják. A kötődő nevelés is egy külön program, ahol a baba-mama kötődés minőségét javító elméleti és gyakorlati ismereteket sajátíthatnak el, mint például a babahordozást. Családtervező előadásra is jöhetnek az érdeklődők, ahol tudatos cikluskövetéssel nyújtanak segítséget azoknak, akik gyermekáldásra várnak.

Az ismétlődő előadások elengedhetetlen témája az elsősegély: mit kell tennünk, ha azonnali segítségnyújtásra szorul a kisbabánk. Szót ejtenek a lázról, a bölcsőhalálról, a megrázott baba szindrómáról, bababetegségekről, sérülések felismeréséről és ellátásáról, elmondják, hogy mit kell tenni idegen test lenyelése esetén, vagy félrenyeléskor. Mi a teendő, ha mérgezést észlelünk, hogy ismerhetjük fel, milyen otthoni házipatikával készüljünkfel otthon és hogyan hívjunk segítséget, amikor azonnal szükségünk van rá.

Minden alkalomra, legyen szó mozgásfejlesztésről, szórakozásról, tartalmas előadásokról, vagy csak minőségi együtt töltött időről, szeretettel várják a családokat.

Az októberi program a következő:

Október 5. Természetes szülés és vajúdástámogatás
Október 12. Szülés utáni regeneráció kismama jógával és LYB módszerrel
Október 19. Kórházi szülés
Október 26. Az újszülött otthoni és kórházi ellátása

A novemberi program:

November 2. Szoptatásra való felkészítés
November 9. Szülés utáni depresszió
November 16. Hordozás és kötődő nevelés
November 23. Családtervezés tudatos cikluskövetővel

Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább