Ben Howard – A csodagyerek, aki épphogy túlélte a hirtelen jött sztárságot | Hangfal

A cikk megjelent a Klikk Out 2023/10. számában.

Egykor csodagyereknek indult, aki már 11 évesen dalokat írt, de hát mit is tenne az a kiskamasz, akit szülei Joni Mitchell és Nick Drake lemezekkel masszíroznak. 

Hangfal,Ben Howard,Zene,UJ albumBEN HOWARD

Is It?

♥♥♥


Jelen: Days Of Lantana, Walking Backwards, Couldn’t Make It Up, Moonraker, Life In The Time.
Múlt: Only Love, Old Pine, The Wolves, Keep Your Head Up, Small Things, Promise, Nica Libres At Dusk, A Boat To An Island On The Wall.

Aztán néhány EP után 2011-ig kellett várni az első albumáig, amivel viszont Mercury-díjra jelölték, majd a Brit Awardson két díjat is nyert. Intim, fülbemászó szerzeményei miatt a piac szívesen csinált volna belőle olyan szupersztárt, mint Ed Sheeran, Howardnak viszont ez nem igazán tetszett, magába is fordult és egy picit új utakat keresett. Mostanra a hagyományos folk zenészből elektronikus elemeket, hangmintákat is a dalaiba építő énekes/dalszerző lett, és az Is It-tel gyökeret is ver ezen a terepen. Ez ugyanis érettebb és rétegzettebb album az előzőnél. Hogy ehhez mennyire járult hozzá két kisebb szélütése, amelyet tavaly, a lemez írása előtt elszenvedett, azt nem tudni, mindenesetre a témáiban erősen megjelenik.

 

HALLGASD MEG:


Ez a webhegy sütiket hassznál, hogy javítani tudjon a felhasználói élményen. Elfogadás Tovább